Besta'da yaşamını yitiren gerillaların cenazesi nerede?

Besta'da yaşamını yitiren 8 YJA STAR gerillasından sadece 4'ünün cenazesine ulaşılabildi.

Şırnak’ın Besta bölgesinde binlerce askerin katıldığı operasyonda, aralarında HPG ve YJA Star Komutanı Hülya Eroğlu'nun (Delal Amed) da bulunduğu 13 HPG ve YJA Star’lı yaşamını yitirmişti. Eroğlu’nun cenazesi, bir gün içinde teşhis edilip ailesine teslim edilmişti. Aynı operasyonda yaşamını yitiren Ferfure Uçakan’ın (Ronahi Amed) ailesi, cenazesini almak için Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Başvurunun ardından Şırnak Devlet Hastanesi’ne giden Uçakan’ın kardeşi Rutbettin Uçakan, morgda sadece 2 kadın cenazesi bulunduğunu ve bunların da teşhis edilemeyecek durumda olduğunu aktardı.

'MORGDA 2 KADIN CENAZESİ VARDI'

Uçakan, kardeşinin cenazesini teşhis edemediği için DNA örneği verirken, yaşamını yitiren diğer 4 YJA Star’lı kadının cenazesinin nerede olduğuna dair bilgi alamadı. “Kardeşim kadın olduğu için sadece kadın cenazelerini gösterdiler" diyen Uçakan, "Sosyal medyadan 8 kadının yaşamını yitirdiğini biliyordum. Delal Amed’in cenazesi ailesine teslim edildi. Morgda sadece 2 kadın cenazesi vardı. Diğer cenazelerin nerede olduğuna dair bilgi elde edemedik. Kardeşim sağ olarak ellerinde de olabilir. Öldürülmüşse cenazesini istiyoruz. Ölmemişse durumu hakkında bilgi verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Uçakan, konuyla ilgili İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuruda bulunacağını belirtirken, derhal açıklama yapılmasını istedi.

ÇETİNKAYA TOPRAĞA VERİLMİŞTİ

Öte yandan Şırnak’ın Besta bölgesinde 15 Kasım’da hava destekli operasyon sırasında yaşamını yitiren HPG’li Evin Çetinkaya (Zozan Herekol), Serhat Özcan (Hozan Mizgîn) ile birlikte Batman’da toprağa verilmişti.