Bağdadi’nin şarkıcısıydı, şimdi Erdoğan için söylüyor

DAİŞ’in ünlü şarkıcılarından Ebu Gurabaa El Yemeni şimdi de Erdoğan ve oluşturduğu çete koalisyonu “Mili Ordu” için şarkı söylüyor.

Türk devleti ve güdümündeki çeteler koalisyonu “Milli Ordu”nun DAİŞ ile olan bağlantılarına ilişkin her geçen gün yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkıyor.

Geçmişte ÖSO gurupları, sonra bunların birleşiminden oluşan “Suriye Ulusal Ordusu” ve şimdi de “Milli Ordu” çete koalisyonu içinde birçok eski DAİŞ’li yer alıyor.

Bunlardan biri de DAİŞ içinde Ebu Gurabaa Yemeni olarak tanınıyor. Örgütün “Reklam Bakanlığı” bünyesinde şarkı ve marşlar yapıyordu. Adını ilk kez Dêrazor-Bahoz sürecinde QSD tarafından yakalanan çete üyelerinden duyuyoruz. Türk devleti güdümündeki çete gurupları içerisindeki DAİŞ elemanlarını sorduğumuzda, telaffuz edilen isimlerden biri Ebu Gurabaa El Yemeni olarak dikkat çekiyor.

Tutuklu DAİŞliler daha önce internette birçok videosunun bulunduğunu anlatırken, Yemeni’yi örgütten kaçtıktan sonra Efrîn’e yönelik işgal saldırıları öncesinde Erdoğan ve ÖSO için bir marş söylerken gördüklerini itiraf ediyor.

Uzun süre araştırma yaptıktan sonra Ebu Gurabaa Yemeni’nin DAİŞ’in Kobanê’yi işgal sürecinde yaptığı bir iki videoya ulaştı. Bu şarkılarda Erdoğan ve kurduğu çetesi “Suriye Ulusal Ordusu”na övgüler düzülüyor.

Tutuklu DAİŞ’lilerden ikisi, sözkonusu videoların Ebu Gurabaa El Yemeni isimli eski DAİŞ’liye ait olduğunu teyit etti ve Ebu Gurabaa’yı anlattı.

DAİŞ ASKERİ, ŞARKICISI VE PROPAGANDACISIYDI’

Ömer Abdulwahap El Zeyani isimli Suudi Arabistanlı çete mensubu, Ebu Gurabaa El Yemeni’yi örgüt içinden tanıdığını belirterek kendisine gösterdiğimiz videolardaki kişi ve sesin El Yemeni’ye ait olduğunu doğruladı.

Zeyani, Erdoğan ve “Suriye Ulusal Ordusu” için hazırladığı videoda kendi görüntüsü yer almasa da sesini iyi tanıdığını ve sesin Yemeni’ye ait olduğunu dile getirdi.

Zeyani, Ebu Gurabaa El Yemeni’nin 2013 yılında Suriye’ye geldiğini, bir süre Cephet El Nusra’da yer aldıktan sonra DAİŞ’e katıldığını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk başta DANA bölgesinde savaşçıydı. Sahavat (DAİŞ ve OSO arasındaki çatışmalar-2013) çatışması bittiğinde Rakka’ya geçti ve Basın bakanlığına bağlı çalışmaya başladı. Neshid (marşlar) yapıyordu. O’na yönetimden bundan sonra marş söylememe emri geldi. Talimat Ebu Muhammed Furkan ve Ebu Muhammed Adnani’den gelmişti. Çünkü onun neshidlerdeki sözleri ideolojik değildi ve etkili değildi. Ondan sonra DAİŞ’in resmi marşlarını söylemedi. ‘Divanı Davaya’ propaganda çalışmalarına geçti. Siviller içinde resmi olmayan neshidler söylüyordu. O’nun hatırladığım en son işleri bunlardı. Ondan sonra uzun bir süre kaybolmuştu, görmedim.”

Ebu Gurabaa El Yemeni’nin DAİŞ içinde insanları kandırıp parasını aldığını ve bu olayların açığa çıkması ardından ortadan kaybolduğunu söyleyen Zeyani, “Ben en son 2017’de O’nu Rakka’da gördüm. O süreçte bir iş yapmıyordu, sonra kaçtığını duydum. ÖSO bölgesine kaçmış dediler” diye ekledi.

'DAİŞ'TEYKEN ÜNLÜYDÜ'

Kendisi de 2013 yılında DAİŞ’e katılan Muhammed Salih El Amudi isimli Katarlı DAİŞ’li de Ebu Gurabaayı yakından tanımadığını fakat bir dönem DAİŞ içinde çok ünlü olduğu için videolarını izlediğini belirtiyor. Muhammed Salih El Amudi, “Ebu Xuraba El Yemeni tanınan bir kişidir ve DAİŞ neshidleri söylüyor. Eskidir. 2012 yada 2013’de DAİŞ çıkmadan önce Cephet El Nusra yada ÖSO saflarındaydı. Adnani üzerine bir şarkı yapmıştı. Telegram kanalında bu şarkının videosu vardı. O videoda kendisi de görünüyordu. Oradan tanıyorum” itirafında bulundu.

Muhammed Salih El Amudi’ye Ebu Gurabaa’nın Kobani sürecinde çekilmiş videosunu gösterdiğimizde, “Bu O’dur” dedi.

El Amudi, Efrîn işgali öncesi yapılan video için ise şunları söyledi: “Evet videoda Ebu Gurabaa’nın görüntüsü yok ama ses O’nundur. Ayrıca ‘İslam Devleti’ içinde Şam’ın Selamı müziğiyle aynı bir şarkısı daha vardı. Bağdadi üzerine de şarkı yapmıştı. Kesin ÖSO bilinçli olarak bu videoda O’nun görüntüsünü vermemiş. Çünkü Ebu Gurabaa çok ünlüdür.”