Amed’de şehit düşen YPS üyelerinin kimlikleri açıklandı

YPS Basın Merkezi, Soro Amed ve Kawa Farqin isimli iki YPS üyesinin Amed’in Hazro ilçesinde şehit düştüklerini bildirdi.

Yazılı açıklama yapan YPS Basın Merkezi, 16 Kasım günü bir YPS biriminin ‘göreve giderken Amed’in Hazro ilçesine bağlı Zoxbirim köyü yakınlarında faşist Türk askerlerinin pususuna düştüğünü’ belirtti. Devamında, ‘’Burada başlayan çatışmada YPS üyelerimiz düşman güçlerini el bombaları ve ferdi silahlarla vurmuştur. Yaşanan çatışmada düşman güçlerinin ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Bu çatışma sonucunda Kawa Farqin ve Soro Amed yoldaşlarımız son anlarına kadar savaşarak kahramanca şahadete ulaşmıştır’’ denildi.

YPS Basın Merkezi açıklamasının devamında, şu ifadeler yer aldı:

Kawa ve Soro yoldaşlarımız mücadele saflarına katıldıkları andan bu yana mücadeleye korkusuzca katılmış, direnişin aktif militanları olmuşlardır. Yaşamları ve duruşlarıyla yoldaşlarının gönlünü kazanan Kawa ve Soro yoldaşlar düşmana karşı taşıdıkları kin ve öfkeyle her zaman halkının özgür yaşamı için fedakarlıkta bulunmuş ve YPS saflarında da üzerlerine düşen her türlü görev karşısında en küçük bir geri adım atmamışlardır. Kawa ve Soro yoldaşlarımızın kaybı yoldaşları için büyük bir kayıp olsa da onların intikamını alma temelinde mücadeleyi büyütmek görevi başarıyla yerine getirilecektir. Bu temelde başta şahadete ulaşan Kawa ve Soro yoldaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz.

Şehit düşen YPS üyelerimizin sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Kawa Farqin                                                

Adı Soyadı: Tanış Memiş                                         

Anne Adı: Nazime                                                    

Baba Adı: Seyfettin                                                  

Doğum Tarihi ve Yeri: 1996 - Amed                        

Şahadet Tar. ve Yeri: 16-11-2017 / Amed/Hazro

***       

Kod Adı: Soro Amed

Adı Soyadı: Ramazan Budak

Baba Adı: İsa

Doğum Tarihi ve Yeri: 1990 Amed

Şahadet Tar.-Yeri: 16-11-2017 Amed/Hazro