Almanya’da eski bir bomba patladı

Almanya’nın batısındaki bir tarlada bomba patladı. Polis, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bir bomba olduğunu düşünüyor.

Bir tarlada meydana gelen patlama, büyük bir çukur oluşturdu. Polis, 10 metre çapında ve dört metre derinlikteki çukurda inceleme yaptı. Wiesbaden polisi patlayan bombanın İkinci Dünya Savaşı sırasında İttifak güçleri tarafından atılan ve 75 yıldır toprak altında kalan bir bomba olduğunu düşünüyor.

Patlamanın Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece Limburg yakınında meydana geldiği bildirildi. Patlama çevredeki evlerde sarsıntıya neden oldu.

1945 yılından bu yana Alman topraklarında 20 dolayında bu tip sürpriz patlama yaşandı.

Almanya’nın bu tip olayalar için büyük bir tecrübesi var, zira İkinci Dünya Savaşı’na ait bombalarla göreceli bir sıklıkla karşılaşılıyor. İttifak güçlerinin bıraktığı patlamamış bombalar, şaşırtıcı tahliye operasyonlarının gerçekleşmesine neden oluyor.

Haziran ayı ortasında başkent Berlin’in merkezinde, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma 100 kg ağırlığında patlamamış bir Amerikan bombası bulundu. Bomba etkisiz hale getirildi.

Nisan 2018’de Berlin güvenlik güçleri 500 kg ağırlığında bir İngiliz bombasını etkisiz hale getirmişlerdi. Bu operasyon için 10 bin kişi tahliye edilmişti.

Ancak 1945’ten bu yana en büyük tahliye, Eylül 2017’de Frankfurt’ta gerçekleşti. 1,4 ton ağırlığında patlayıcı yüklü bir İngiliz bombasının bulunması ardından, 65 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Berlin, İkinci Dünya Savaşı sırasında, özellikle de 1945 baharında yoğun bir şekilde bombalanmıştı. Kentin üçte biri yıkılmış, onbinlerce kişi ölmüştü. O tarihten beri binlerce patlamamış bomba bulundu ve uzmanlara göre halen Berlin’in altında 3 bin bomba daha bulunuyor.