Alman polisine mesaj: Baskılarınız bizi yıldıramaz

Hamburg polisinin Kürdistan Demokratik Toplum Merkezine düzenlediği baskın gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile kınandı.

Hamburg polisinin Kürdistan Demokratik Toplum Merkezine düzenlediği baskın gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile kınandı.

Hamburg DKTM derneğinde düzenlenen basın açıklamasına basın mensupları yanı sıra Sol Parti milletvekili Christiane Schneider,TJK-E temsilcisi Döne Güzel, NAV-DEM temsilcisi hukukçu Yavuz Fersoglu ve çok sayıda Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimci hazır bulundu. Polis tarafından yapılan baskına ilişkin konuşan TJK-E temsilcisi Döne Güzel baskılarla ve tehditlerle Kürt halkının demokratik mücadelesinin engellenemeyeceğini belirterek şunlara değindi: "Hamburg polisi hiç bir gerekçe göstermeden korsanvari bir şekilde sabahın erken saatlerinde derneğimizi bastı. Kapıyı kırarak içeriye giren polis derneğin altını üstüne getirmiş. Baskın esnasında bir çok dolabın kapısını kırmışlar. Gerekçesi ne olursa böylesi bir tutumu kabul etmiyoruz. Bu korsanvari baskına karşı hukuki girişimlerimiz devam edecektir. Kimse bu tür tehdit ve baskılarla demokratik mücadelemizi engelleyemez. Alman polisi yasal bir kurum olan derneğimizi kapatacağına otobanda Deniz Naki’ye silahlı saldırıyı yapan Türk faşistlerine karşı girişimde bulunsun. Paris’te katledilen kadın devrimcilerin katledilmesi, yine Deniz Naki´ye yapılan saldırı ve akabinde derneğimize düzenlenen bu baskın bize şunu gösteriyor ki burada yaşayan hiç bir insanımızın hayat garantisi yok. Halkımız bir kez daha devletlerin kirli ittifaklarına ve silah satışına kurban edilmek isteniliyor. Tüm bu saldırılara karşı verebileceğimiz en güzel cevap bu kurumları sahiplenmekten geçiyor."

KÜRT HALKININ HAKLI MÜCADELESI YANINDAYIZ

Hamburg Sol Parti milletvekili Christiane Schneider de yaptığı konuşmada parti olarak her zaman Kürt sorununun demokratik çözümlerle çözülmesinden yana olduklarını belirterek şunlara değindi: "Hamburg polisi daha önce yaptığı açıklamada kentte yaşayan Kürdistanlıların şiddet olaylarına karışmadığını defalarca beyan etti. Türk faşistlerinin defalarca provokatif davranışlarına rağmen Kürt halkı dirayetini koruyarak bu oyunlara gelmedi. Bu baskına bir anlam vermek mümkün değildir. Demokratik siyaset yapan Kürt aktivistler tutuklanıp hapse atılıyor. Bu baskın aynı zamanda Hamburg polisinin Erdoğan hükümetine verdiği bir destektir. Bu baskını kınıyor ve her zaman Kürt halkının meşru mücadelesi yanında olduğumuzu bir kez daha burada belirtiyorum."

Basın açıklamasından sonra Kürdistanlılar uzun bir süre DKTM’nin merkezinden ayrılmadı.