Alman polisinden YPG bayrağı baskını!

Almanya'nın Münih kentinde polis, YPG bayrağını sosyal medyada paylaştıkları için iki kişinin evine baskın düzenledi.

Özel birliklerin katıldığı baskında polis "suç delileri" olarak laptop, hard disk ve cep telefonlarına el koydu.

Bütün dünyanın sempati ile baktığı YPG'nin artık Almanya'da devlet güçlerinin korkulu rüyası olduğu bir kez daha görüldü. Dün sabahı saat 06.00'da Almanya'nın Münih kentinde polis güçleri YPG bayraklarını gerekçe yaparak ev arkadaşları olan Narges Nassimi ve Kerem Schamberger adlı iki sol aktivistin evine baskın düzenlendi.

Polis baskına gerekçe olarak ise Schamberger'in daha sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta YPG bayrağını paylaşmasını öne sürdü. Baskında polis evde bulunan laptop, hard disk, flash bellek ve cep telefonlarına el koydu.

POLİSLER ARAMA İZNİ OLMADAN EVİ ARADI!

Baskına ilişkin Facebook hesabından açıklama yapan Narges Nassimi sabah erken saatte kapılarının sert şekilde vurulduğunu belirterek baskın anını şöyle anlattı:

"Polisler bağırarak kapıyı açmamız halinde kıracaklarını söylediler. Daha doğru dürüst giyinemeden kapıyı açmak zorunda kaldık. Polislerin elinde arama izni yoktu ve buna itiraz ettik. Daha sonra tuvalette gideceğimi söyledim, bana bir polisin tuvalette kadar refakat edeceğini belirttiler. Böylesine insani ve hukuk duşu bir uygulamaya maruz kaldık."

Schamberger ise Almanya'da daha önce onbinlerce kişi gibi kendisinin de YPG bayrağını Facebook'ta paylaştığını ve bunun suç değil, onurlu bir hareket olduğunu söyledi. Schamberger, daha sonra haklarında açılan soruşturma ilanının altına YPJ savaşçıları ve YPJ bayrağını paylaşarak Alman polisinin tavrını kınadı.

YPG BAYRAKLARI 2 MART GENELGESİYLE YASAKLANDI

Almanya İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 günü eyaletlere gönderdiği bir genelge ile aralarında PYD, YPG, YPJ, PJAK, YXK ve NAV-DEM’in de bulunduğu çok sayıda Kürt parti ve kuruluşun bayrak/flamalarının yasaklanmasını talep etmişti. Bakanlık, genelgeyi 1993 yılından itibaren Almanya’da yürürlükte olan PKK yasağının “güncellenmesi” olarak açıklamıştı.