Alman medyası Şakar’ın eylemini çarpıtmaya çalışıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Almanya’nın Krefeld kentinde bedenini ateşe veren Uğur Şakar’ın eylemini manipüle etmek için Alman medyasında dezenformasyon haberleri yapılıyor.

Uğur Şakar isimli Kürdistanlı 20 Şubat günü Almanya’nın Krefeld kentinde bulunan mahkeme önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla bedenini ateşe vermişti.

Duisburg kentindeki hastanede tedavisi süren bedeninde yüzde 67 oranında yanık oluştuğu belirtilen Şakar’ın eyleminin hemen ardından Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nde yayın yapan medya organlarında manipüle amaçlı haberler çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta açlık grevi eylemleriyle dayanışma amacıyla Mannheim’den yola çıkan ve birkaç kez Alman polisinin yoğun saldırısına uğrayan uzun yürüyüşçülerden birisi olduğu öğrenilen Şakar’a ilişkin sanki bir elden yazılmışçasına haberlerin bir birine ardına yayınlanması dikkat çekiyor.

Üstelik Şakar bedenini ateşe vermeden önce bıraktığı mektupta eyleminin amacını “Önder Apo üzerinde tecridi protesto etmek ve Alman devletinin Kürtler üzerindeki polis şiddetini lanetlemek” gibi net ifadelerle dile getirmişti. Ancak Alman medyasında olaya ilişkin yer alan haberlerde hiçbir şekilde mektuba dikkat çekilmezken Şakar, daha önce fişlenen “kriminel bir suçlu” olduğu iddia edildi.

KAMUOYUNA TEK ELDEN YANLIŞ BİLGİLER!

Özellikle “Rheinische Post” gazetesi önceki günden bu yana yaptığı haberlerde verdiği dezenformasyon bilgilerle Şakar’ın eylemini çarpıtma girişiminde bulunması dikkat çekti. Son olarak gazete dün yaptığı haberde 43 yaşındaki Şakar’ın “Akıl hastası” olabileceğini iddia etti. Aynı iddialar NRW’de yayın yapan yerel gazetelerde de yer aldı.

Haberlerde ayrıca Şakar’ın evinin dün polis tarafından arandığı bilgisi ve polisin açıklaması öne çıkartıldı. Geçtiğimiz Ocak ayında Düsseldorf’ta gerçekleşen izinsiz bir gösteriye katıldığı için hakkında soruşturma açılan Şakar için aynı gazeteler “polis tarafından tanınan kişi” ifadesini kullandılar.