Şengalî, Şengal'de son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin 15 Ağustos günü Şengal’de düzenlediği saldırıda şehit düşen Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengalî, Şengal’deki Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin Şengal’de düzenlediği saldırıda şehit düşen Êzidî Koordinasyonu üyesi Zeki Şengalî, Şengal’deki Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin 15 Ağustos günü düzenlediği saldırıda şehit düşen Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengalî (İsmail Özden), Şengal’deki Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliği’nde binlerce kişinin katıldığı bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Akşam saatlerinde başlayan cenaze töreni öncesi, binler tarafından omuzlara alınan Şengalî’nin cenazesi sloganlar eşliğinde Şengal Dağı’na çıkarıldı.

YBŞ savaşçılarına ait şehitlikte, Şehit Şengali’nin cenazesi askeri tören ile karşılandı. Daha sonra YBŞ Komutanı Zerdeşt Şengalî bir konuşma yaptı. Koço katliamının yıl dönümünde gerçekleştirilen saldırının tüm Êzidî halkını hedeflediğini vurgulayan Şengalî, “Mam Şengalî, Êzidî halkının mücadelesinde tarihi roller üstlenerek, görevini başardı. Êzidî toplumu ve tarihinde büyük yer edinen Şengalî’nin intikamını alacağız” dedi. Şengalî, her türlü saldırıya karşı direneceklerini vurguladı.

Şehit Rüstem Cudi (Mexmur) Mülteci Kampı’ndan gelenler adına Mexmur Şehit Aileleri Kurumu üyesi Sultan Yıldıztan konuştu. Yıldıztan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürt halkı, Êzidî toplumu, gerilla ve Mam Zeki’nin yoldaşlarına başsağlığı dileyerek, “Saldırılara hiçbir zaman boyun eğmeyeceklerini” söyledi.

Törende en son Şengal Genel Yönetimi Eş Başkanı Ferid Herbo konuştu. Herbo, "Şengal halkı olarak, Mam Zeki’nin kanını yerde bırakmayacağız. Düşman şunu iyi bilsin, katletmeyle bizi birbirimizden koparamaz. Özerk bir Şengal ile Mam Zeki’nin hayallerini gerçekleştireceğiz. Mam Zeki’nin hayali Êzidî toplumunun birlik ve ittifakıydı" diye konuştu.

Tören, 'Şehit namırın' sloganlarıyla sona erdi.

HALKIN ROJAVA’DAN GELMESİ ENGELLENDİ

Êzidî Toplumu Koordinasyonu üyesi Mam Zeki’nin cenaze törenine katılmak üzere sabah saatlerinde yola çıkan binlerce Kuzey Suriyeli, Şengal’de ilk kontrol noktasında Irak ordusu tarafından engellendi. Halk yapılan basın açıklaması ardından tekrar Kuzey Suriye’ye geçti.

Yarın Şengal dağında bulunan Serdeşt bölgesinde Mam Zekî Şengalî için taziye kurulacak.