İşte MİT’in üslendiği KDP karakolları!

MİT’e bağlı birimler, İran sınırındaki Hacı Umran sınır kapısından Korek dağına kadar birçok noktada KDP’ye ait karakollarda üsleniyor.

Güney Kürdistan’ın birçok alanında üstleri bulunan Türk ordusu, istihbarat örgütü MİT eliyle de kirli faaliyetlerini sürdürüyor. MİT’in Güney Kürdistan’ın hangi bölgesinde ve nasıl konumlandığına ilişkin önemli bilgiler edinildi.

Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, Türk istihbarat örgütü MİT’e bağlı birimler, Qesrê alanı’na bağlı Serê Rola tepesi (burada KDP’ye ait karakol bulunuyor), Koliter, Mamê Rut, Berdezerdan, Şêrawaz bölgelerinde günlük olarak keşif faaliyetleri yürütülüyor.

Heci Birofi’ye bağlı Zerevan güçlerinin güvenliğini sağladığı Diyana’ya bağlı köylerde yer alan karakollar MİT’in istihbarat faaliyetlerine açık hale getirildiği ve yıllardan beri bu merkezlerde faaliyet yürüttükleri öğrenildi.

MİT, KOREK DAĞINDAKİ KDP KARAKOLLARINDA ÜSTLENMİŞ!

Korek dağında da Sidar Barzani’ye bağlı Zerevan güçlerinin denetiminde bulunan karakolların Türk istihbaratı tarafından merkez olarak kullanıldığı öğrenildi. Korek dağındaki bu karakollar; Dola Alanê sınırı, Dola Meleken ve Kêlkilêl dağından Helgurt'un arka sınırına kadar oradan Rawenduz'a bağlı Ako, Gereway köylerine kadar olan alanı kontrol ediyor.

HACI UMRAN MİT’İN DENETİMİNDE!

KDP’ye ait bütün karakollarda olduğu gibi, Hacı Umran sınırında bulunan Wêzê Dağında KDP Zerevan gücüne ait olan bir karakolda da MİT’e ait birimler bulunuyor. Bu MİT timlerine Diyana’da bulunan Parastın üyeleri tarafından da destek sunulduğu bildirildi. Günlük olarak bu alanlarda keşif ve gözetleme faaliyetleri yaptıkları belirtiliyor. Belirtilen alanın hemen yakınında ise İran Güçlerine ait merkezler var.