İntikâm birimlerinin eylem bilançosu

İntikâm birimleri, Mart ayının eylem bilançosunu açıkladı, AKP-MHP faşizmine karşı mücadeleyi büyüteceği mesajını verdi.

Şehit Savaş Amed, Şehit Sakine Cansız ve Şehit Baran Dersim intikâm birimleri, Mart ayı eylem bilançosunu açıkladı.

'HALK SAĞLIK, FAŞİZM GASP PEŞİNDE'

İntikâm birimlerinden bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Her fırsatta Kürt halkına gerçek yüzünü gösteren AKP-MHP faşizmi, bugün de bundan geri durmayarak, tüm dünyanın virüsle mücadele ettiği bir dönemde Kürt halkına ve değerlerine saldırmaktan geri durmamıştır. Halkların sağlıkları için daha fazla nasıl tedbir alınabileceğini düşündüğü bugünlerde, AKP-MHP faşizmi de nereye saldırabilirim, nereleri gasp edebilirim telaşına düşmüştür. Bunu, halkımızın binbir emekle kazandığı belediyeleri gasp etmesinde, siyasi ve askeri operasyonlarına tüm Kürdistan'da aralıksız devam ettirmesinde de açıkça göstermiştir. Yine bu dönemde en çok etkilenecek olan zindanlarda da yaşam hakkını kendi faşist politikalarıyla hiçe sayan tutumuyla ortaya koymuştur. Ancak AKP-MHP faşizminin bu fırsatçılığına ve saldırılarına karşı Kürt halkı da hem saldırılara boyun eğmeyip direnişi büyütecek hem de kendi sağlık ve güvenliği için ortak ruh ve bilinçle hareket edecektir.

'ASLA DURMAYACAĞIZ!'

Bir yandan halkımızla beraber faşizmin saldırılarını boşa çıkaracak eylem çizgimizle var olmaya, diğer yandan kırmızı çizgimiz olan Önderliğimiz etrafında ateşten çemberi büyütmeye devam edeceğiz.
Bu anlamda 4 Nisan'ı kutladığımız bugünlerde her sokağı Amara ruhuyla direniş alanlarına çevireceğimizi belirtiyoruz. Başta Önderliğimizin özgürlüğü olmak üzere halkımız özgür bir yaşamla buluşuna dek asla durmayacağız. AKP-MHP faşizminin tüm kaleleri ve ona destek veren tüm işbirlikçi kurum, kuruluşlar, bireyler hedefimiz olacaktır. Bu temelde 'Ya Önder Apo ile Özgür Bir Yaşam Yada Yaşamama ve Yaşatmama' şiarıyla direnişi büyütüp zafere olan inançla halkımızla birlikte zafere yürüyeceğiz.  
'Ne olursa olsun, sonu muhteşem olacak' inanç ve kararlılığımızı tekrardan ifade ediyoruz."

EYLEM BİLANÇOSU

İntikâm birimleri, Mart ayının eylem bilançosunu şöyle açıkladı:

"*1 Mart: İstanbul-Kartal Yalı Mahallesi'nde AKP ilçe meclis üyesine ait lüks aracın yakılması. Araç tümden imha edilmiştir.

*1 Mart: Van-İpekyolu Xaçort-Sürmeli Mahallesi'nde devriye gezen işgalci polislere öz savunma birimleri tarafından el yapımı bomba ile eylem düzenlenmesi. Ölü yaralı netleştirelemedi .

*1 Mart: Van-Tuşba İstasyon Mahallesi'nde el yapımı patlayıcı ile tren rayları ve tren yolunun darbelenmesi.

*2 Mart: İstanbul-Alibeyköy Cırcır Mahallesi'nde AKP'lilere ait iki aracın yakılması.

*2 Mart: Amed’in Sur ilçesindeki çarşı polis karakoluna el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlendi.

*4 Mart: İstanbul-Gaziosmanpaşa’da faşistlere ait iki araç yakılarak imha edildi.

*6 Mart: Amed-Sur Lalebey Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılarına karşı eylem düzenlendi ve işbirlikçi satıcılar cezalandırıldı.

* 8 Mart: Van-İpekyolu Bostaniçi Mahallesi'nde Şahin Dinli isimli işbirlikçi şahsın aracı yakıldı, araç imha oldu.

*8 Mart: Van-İpekyolu Yenimahalle’de minibüs durağı başkanlığı yapan, halkımızın değerlerine saldıran  işbirlikçi Nadir Daday isimli şahsın evine el yapımı patlayıcı ile eylem yapıldı ve şahıs uyarıldı. Yine  işbirlikçi kardeşi Fahrettin Daday’a ait araç yakılarak imha edildi. Bu anlamda halkımızın değerlerine saygılı yaklaşmaları konusunda  Esenler, Yenimahalle, Düzyol, Bostaniçi, Gündoğdu minibüs durakları da uyarılmıştır.

* 9 Mart: İşgalci asker ve polislerle operasyonlara çıkan işbirlikçi Bedel Dayan isimli şahsın evine el yapımı patlayıcı atılarak eylem düzenlendi ve şahıs uyarılmışıtır.

*10 Mart: Amed-Sur Lalebey Mahallesi'nde fuhuş ve uyuşturucu satıcılarına karşı eylem düzenlendi ve cazalandırmalar yapıldı.

*10 Mart: Amed-Yenişehir Şehitlik Mahallesi 207. Sokak'ta Ali isimli uyuşturucu satıcısının evine el yapımı patlayıcı atılması. Yine aynı şahsa ait Benusen Mahallesi sağlık ocağı arkasındaki evine el yapımı patlayıcı ve ferdi silahlarla eylem düzenlenmesi.

* 10 Mart: İstanbul-Eyüp’te AKP’li iş adamına ait iki lüks aracın yakılıp imha edilmesi.

* 13 Mart: İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında faşistlere ait 9 aracın yakılması.

* 14 Mart: Amed-Sur Mardinkapı semtinde işgalci polis noktasına el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlendi. Yapılan eylemde bir bekçinin yaralandığı tespit edilmiştir.

* 14 Mart: Amed-Bağlar 5 Nisan Mahallesi 696. Sokak'ta kumar oynatan bir iş yerine el yapımı patlayıcı ve ferdi silahlarla eylem düzenlendi.

* 14 Mart: Amed-Yenişehir Fakülte yolunda zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlendi ve zırhlı araç darbelenmiştir.

* 14 Mart: Amed-Sur Melikahmet semtinde işbirlikçi BİM marketinin yakılması.

* 15 Mart: İstanbul-Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde 5 aracın yakılması. Yine aynı gün Kartal’ın Yalı Mahallesi'nde AKP’lilere ait 3 araç, Sultangazi ilçesinin Cebeciköyü semtinde 1 araç yakılarak imha edildi.

* 16 Mart: İstanbul-Kadıköy Pazaryeri'nde MHP’liye air lüks aracın yakılarak imha edilmesi.

* 18 Mart: Amed-Bağlar ilçesi Atatürk Okulu bahçesinde konumlanan işgalci polis ve bekçilere el yapımı bomba ve ferdi silahlarla eylem düzenlendi. Eylem sonucu bir polisin öldüğü, 2 polisin yaralandığı tespit edildi.

*18 Mart: İstanbul Silivri'de fuhuş yaptırılan bir villaya sabotaj yapılarak villanın yakılması ve büyük hasar alması sağlandı. Aynı gün İstanbul Avrupa yakası E-5 Karayolu trafiğe kapatılarak saatlerce trafiğin aksatılma eylemi gerçekleştirildi.

*19 Mart: İstanbul-Bağcılar'da AKP'lilere ait 2 aracın yakılması ve imha olması sağlandı.

*20 Mart: İstanbul-Pendik Çınardere'de faşistlere ait bir otobüsün yakılması ve imha edilmesi sağlandı.

*20 Mart: Van’da 21 ayrı noktada Newroz ateşi yakıldı ve bunu sindiremeyen işgalci polisin müdahalesine karşılık öz savunma birimlerimiz direnişe geçerek polislere çatıştı. İşgalci pollisler geri çekilmek zorunda kalmıştır.

* 21 Mart: Van-İpekyolu Bostaniçi Mahallesi polis karakoluna el yapımı patlayıcı ve ferdi silahlarla eylem düzenlendi.

* 21 Mart: Van-Tuşba İstasyon ve Yalı mahallelerinde biri polis, diğeri korucuya ait iki araç yakılarak tümden imha edildi.

* 21 Mart: İstanbul Esenler’de bir işbirlikçinin tekstil atölyesinin yakılması sonucu atölyede büyük maddi hasar meydana gelmiştir.

* 21 Mart: Amed-Kayapınar Gaziler Mahallesi'nde resmi  polis aracına el yapımı patlayıcı ve havai fişekle eylem düzenlendi.

* 22 Mart: İstanbul-Sultanbeyli’de işbirlikçilere ait iki yolcu minibüsünün yakılması.

* 22 Mart: İstanbul-Ümraniye Çakmak Mahallesi'nde AKP’lilere ait 4 aracın yakılma eylemi.

* 25 Mart: Amed-Sur Ziya Gökalp Mahallesi'nde ‘Sarı’ lakaplı uyuşturucu satıcısının evine el yapımı patlayıcı atılması. Yine aynı gün Bağlar'ın 5 Nisan Mahallesi'nde yolların trafiğe kapatılması ve Bismil ilçesinde iki ayrı noktada yol kapatma eylemi yapılmış ve kısa süreli polisle çatışılmıştır.

* 27 Mart: İstanbul-Sultangazi Esentepe Mahallesi'nde iki ayrı noktada yol kapatma gerçekleştirilmiş ve müdahaleye gelen polislere öz savunma birimlerimiz müdahale etmiştir. Bunun sonucunda iki işgalci polis yaralanmıştır.

* 27 Mart: İstanbul- Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'nde faşistlere ait bir iş yerine sabotaj eylemi yapılarak ateşe verilmiş ve iş yeri büyük hasar almıştır.

* 28 Mart: İstanbul-Sultangazi Küçükköy Mahallesi'nde AKP’liye ait bir araç ve evi ateşe verilmiştir.

*28 Mart: Van-İpekyolu Xaçort Mahallesi'nde öz savunma birimlerimiz yolu kapatarak tecrit konulu propaganda yaptı; müdahaleye gelen işgalci polislerle çatışıldı. Yine aynı gün Karşıyaka Mahallesi'nde yol kapatılarak propaganda faaliyeti yürütülmüştür.

* 29 Mart: Van-Edermit Şabaniye Mahallesi'nde korucuya ait bir eve el yapımı patlayıcı ve ferdi silahlarla eylem düzenlendi.

* 29 Mart: Van-İpekyolu Bostaniçi Mahallesi'ndeki polis karakoluna el yapımı patlayıcı ve kısa namlulu silahlarla eylem düzenlendi.

* 29 Mart: İstanbul-Sultangazi’de AKP-MHP faşist rejimine mali destek sağlayan bir maden şirketinin idari binası yakıldı."