5 asker cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 kepçe imha edildi

HPG/YJA STAR gerillalarının Heftanin ve Xakurkê'de gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 5 asker cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 kepçe imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 11 Ağustos günü saat 15.00'da Xantur alanında bulunan Şehit Berxwedan Tepesi'nde konumlanan işgalci askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker cezalandırılmıştır.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 11 Ağustos günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Saat 07.00'da güçlerimiz, Medya Savunma Alanları'ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Şahan Tepesi'nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın bir mevzisinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde mevzi tamamen imha edilirken tespit edilebilen 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Saat 08.50'de güçlerimiz Hakkari'nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Şifreza Tepesi'nde konumlanan askere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede mevzi çalışması yürüten bir kepçe aracının hedeflendiği bu eylemde isabetli bir şekilde vurulan araç imha edilirken, 1 düşman askeri de cezalandırılmıştır.

11 Ağustos günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırıların ayrıntıları şöyledir:

Saat 12.45'te savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Yekmalê alanını bombalamıştır.

Saat 13.00 ve 21.15'te savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”