11 Eylül saldırısını organize edenlerden biri YPG’nin elinde!

11 Eylül 2001 günü ABD’yi sarsan terör eylemlerini organize eden ekibin sağ kalan üyelerinden Alman vatandaşı Muhammad Zammar’ın YPG’nin elinde olduğu öğrenildi.

Aslen Suriyeli olan Muhammad Zammar bir dönem uzun süre Alman basınını ve kamuoyunu meşgul etmişti. 11 Eylül 2001 günü ABD’de gerçekleşen saldırıları organize eden ekibin bağlantı elemanı olduğu belirtilen Zammar, saldırının baş planlayıcısı Muhammed Ata’nın da yakın arkadaşıydı.

Ata gibi El Kaide’nin Hamburg hücresinde yer alan Zammar sadece ABD’de değil, dünyada dengeleri değiştiren ve yeni bir dönemin kapısını aralayan 11 Eylül saldırılarının hemen ardından Almanya’yı terk etti. Ancak kısa bir süre sonra Alman istihbaratı onu izini Fas’ta buldu ve ABD istihbaratı CIA’nın yardımıyla yakalandı.

Almanya’nın yanı sıra Suriye vatandaşı da olduğu için 2002 yılında Şam rejimine teslim edilen Zammar, 2013 yılına kadar cezaevinde kaldı. Serbest kaldıktan hemen sonra da DAİŞ çetelerine katılan eski El Kaideci yeni DAİŞ’çi Zammar’ın DAİŞ bayrakları önünde çekilmiş video görüntüleri geçtiğimiz yıllarda internet ortamına sızmıştı.

Almanya’nın önde gelen günlük gazetelerinden Bild ise bugünkü sayısında Zammar’ın YPG güçlerinin elinde olduğunu bildirdi. “Alman Cihadist Kürtlerin cezaevinde” başlığıyla Zammar’a ilişkin bilgileri yayınlayan gazete kaynak olarak da YPG’yi gösterdi.

Zammar’ın Suriye’nin kuzeyindeki bir cezaevinde tutulduğunu bildiren gazete, YPG’nin eline geçen DAİŞ üyelerinin Alman siyasetçilerinin hoşuna gitmediğini savundu. Haberde Zammar’ın durumunun ne olacağının hiç kimse tarafından bilinmediği belirtildi.