YPS-JIN: 5. yılımıza zafer andıyla giriyoruz

YPS-JIN, "5. yılımıza büyük bir kararlılık ve zafer andıyla giriyoruz. Faşizmi dağıtacak kudretteyiz" dedi.

YPS-JIN Koordinasyonu, 5. yılı vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Çizgi savaşımının zirvede yaşandığı, bir yandan faşist-sömürgeci kapitalist sistemin her türlü kirli yöntemle savaşı derinleştirdiği, diğer taraftan direnen halkların, kadınların, gençlerin varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama savaşımını büyük bir azametle sürdürdüğü bu süreçte, YPS-JIN olarak 5. yılımıza büyük bir kararlılık ve zafer andıyla giriyoruz" denildi.

'FAŞİZM ATEŞLE OYNUYOR, KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR!'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Uluslararası komplo yeni bir konseptle, Önder Apo şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesini, Kadın Özgürlük Mücadelemizi topyekûn tasfiye ve imha etme amacıyla devam etmektedir. İmralı Adası'nda çıkan yangın ve sonrasında gelişen süreç AKP-MHP faşizminin Kürt halkına, Önder Apo’nun sağlık, güvenlik ve özgür çalışır koşullarda yaşamasına kilitlenmiş kadınlara verdiği dönem mesajıdır. Özgürlük savaşçıları, kadın direnişçiler, genç kadınlar, Kürt anaları, 7’den 70’e tüm Kürdistan halkına verilen bu mesajı sıradan ele almak mümkün değildir. Faşizm, İmralı yangınıyla kendi sonunu hazırlamakta, ateşle oynamaktadır.

'GÜCÜMÜZÜ ŞEHİTLERDEN ALIYORUZ'

Ateşin ülkesinde, Güneşin etrafında kilitlenmiş kadın özgürlük hakikatimiz; faşizmin beynini, varoluş dinamiklerini cehenneme çevirecek kudrettedir. Bu kudretin neler yapabileceğini direniş geleneğimiz, kadın özgürlük mirasımız Sur sokaklarında, Cizre mahallelerinde, Nusaybin’de, Gever’de defalarca ispatlamıştır. Halkla omuz omuza, düşmanın zaferini ilan ettiğini düşündüğü her yerde ve her anda, en tahmin edilmez darbeyi vurmuştur. Bu miras gücünü Sakine Cansız'ın cesaretinden, Zilan’ın fedailiğinden, Beritan’ın işbirlikçiliğe ve ihanete karşı onurlu duruşundan almaktadır. Ekin Wan’ın intikâmı giyinmiş bedeninden, Sêvê’nin direnişi yaşam, yaşamı direniş kılmış duruşundan, Roza’nın son ana kadar umutla savaşımından, Zeryan’ın inancından, Asya’nın baş eğmez duruşundan, Axin’in savaşçılığından almaktadır. Adını anamadığımız tüm şehitlerimizin gücü ve vasiyetiyle sürmektedir. 8 Mart 1857’den bugüne amansız bir direniş yolunun, büyük yolcularının, ‘Jin, Jiyan, Azadi’ sloganları gerçekleşmeye her zamankinden daha yakındır. Onların devrettiği özgürlük bayrağını zafere taşıma görevi bizlerin boynunun borcudur.

'ZAFERE HER ZAMANKİNDEN ÇOK YAKINIZ'

Özgürlük bayrağının zafere her zamankinden daha yakın olduğu bu dönemde, YPS-JIN olarak tüm kadınların, yüreği özgürlük ateşiyle harlanan tüm direnenlerin 8 Martını kutluyor, 21. yy’ın kadın özgürlük yüzyılı olacağının bilinci ve inancıyla mücadeleyi yükselteceğimizi belirtiyoruz. Mücadelemizin baş mimarı Önder Apo’nun dünyayı aydınlatan ışığı etrafında, hakikate yol alan fedai duruşumuzu dosta düşmana her koşulda ispatlayacağımızın teminatıyla 5. yılımızda zafer çizgisine kilitlenmiş durumdayız. Bu mirasın ölümsüz yolcularını saygı ve minnetle anıyor, anılarını zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kere daha veriyoruz."