YPJ, bir şehidinin kimlik bilgilerini açıkladı

YPJ, Şêrin Silêman Murad'ın şehit düştüğünü açıklayarak, "Halkını ve toprağını koruyan, ön safta olan bir savaşçıydı" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, bugün yazılı açıklama yaparak, Onur Direnişi’nde Serêkaniyê’de şehit düşen YPJ savaşçısı Şêrin Silêman Murad'ın (Nûcan Cûma) kimlik bilgilerini duyurdu.

'HALKINI VE TOPRAĞINI KORUDU'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yoldaşımız ve yurtseverliğin temsilcisi Nûcan yoldaş şahsında bütün özgürlük savaşçılarını anıyoruz. Nûcan yoldaşın ailesine ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimize verdiğimiz kararlılık sözümüzü yeniliyoruz.
Şehitlerimiz, faşist Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı halkını ve topraklarını korumak için Onur Direnişi’nde kahramanlık destanları yazdı. Nûcan yoldaş da Serêkaniyê’deki Onur Direnişi kahramanlarından biriydi.

'DÜŞMANA KARŞI ÖN SAFTAYDI'

Nûcan yoldaş Girkê Legê’de yurtsever ve emekçi bir ailede büyüdü. Bu toprakların birçok genç kadını gibi devrimin başından bu yana mücadele saflarında yer aldı. Nûcan yoldaş, 2011’de savunma güçlerine katıldı. 2011’den bu yana YPJ safları içerisinde aktif bir şekilde yer aldı. Birçok kahramanlığa, fedakarlığa ve destansı direnişe şahit olur ve duruşu ile bu destanlardan birinin bir parçası olur.
Nûcan yoldaş, Serêkaniyê’de en ön saflarda düşmana karşı savaştı. Düşmana karşı savunma kalkanı olmak için sonuna kadar direndi. Nûcan’ın duruşu Rojavalı kadının kalbindeki devrim tutkusunun kanıtıdır. Topraklarını savunmak için canını tereddütsüz bir şekilde feda etti. Bu onurlu duruşu, yurtsever ve özgürlükçü kadının duruşudur. Bu duruşu özgürlüğü, zaferi garantileyecektir.
Uzun bir süre Nûcan yoldaşın esir mi alındığı yoksa şehit mi düştüğüne dair net bilgi alamadık. Bunun için ailesinden ve halkımızdan özür diliyoruz.
Bu esasta Nûcan yoldaş şahsında bütün Onur Direnişi şehitlerini saygıyla anıyoruz. Nûcan yoldaşın ailesine ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimize verdiğimiz sözü yineliyoruz. Şehitlerimizin hayallerini, umutlarını yerine getirinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehidin kimlik bilgileri de şöyle paylaşıldı:
"Kod adı: Nûcan Cuma
Adı-Soyadı: Şêrin Silêman Murad
Ana adı: Nûrê
Baba adı: Silêman.”