YPG Efrin’de vurdu: 12 işgalci öldürüldü

YPG Basın Merkezi, 11-15 Temmuz tarihleri arasında Efrin’de düzenlenen eylemlerde 12 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi, son günlerde Efrin’de Türk işgal güçlerine yönelik düzenlenen eylemlerin bilançosunu açıkladı. Eylemlerde 9 Türk askeri ve 3 ÖSO çetesinin öldürüldüğü bildirildi. Ölen askerler arasında 1 yüzbaşı ve 2 üsteğmen de bulunuyor.

YPG’nin açıklamasında yer alan bilgiler şöyle:

11-15 Temmuz tarihleri arasında güçlerimiz Efrîn’de işgalci Türk ordusu unsurları ve çete gruplarına yönelik bir dizi etkili eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemlerde en az 9 asker ve 3 çete üyesi öldürülürken, eylemlere ilişkin detaylar ise şu şekildedir;

ŞERA’DA 1’İ YÜZBAŞI, 2’Sİ ÜSTEĞMEN 8 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Temmuz günü güçlerimiz, Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Basilê köyündeki işgalci unsurların geçiş güzergahında, askeri bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylem sonucunda aralarında 1’i yüzbaşı ve 2’si üsteğmen olmak üzere 8 asker öldürülmüştür.

ÇETELERE YÖNELİK EYLEM

13 Temmuz günü güçlerimiz, Türk askerleri ve Firqat Hamza çete grubunun üyelerini taşıyan bir askeri araca yönelik etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Kîmarê köyü civarında düzenlenen eylem sonucu 1 asker ve 2 çete üyesi öldürülürken, 1 asker de yaralanmıştır.

14 Temmuz günü güçlerimiz, al-Basrawî isimli çete grubuna ait askeri bir araca yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 4 çete üyesi ağır yaralanmıştır.

15 Temmuz günü güçlerimiz Feylaq El-Şam çete grubunun elebaşlarından olan Muhammed Ebu Ahmed’in içerisinde bulunduğu araca yönelik bir pusu eylemi gerçekleştirmiştir. Efrîn şehir merkezi ve Qitmê köyü arasında düzenlenen eylemde çetebaşı suikast eylemi sonucu öldürülmüştür.

ÖLDÜRÜLEN İŞGALCİ SAYISI

Gerçekleştirilen eylemler ile birlikte işgalci Türk ordusu ve çete gruplarının kayıp sayısı Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının başlamasında bu yana 2.527’ye yükselmiştir.”