YPG bayrağı artık Alman polisinin korkulu rüyası!

Almanya'nın Prenzlau kentinde polis, YPG bayrağını evinin camına astığı için bir Kürt hakkında soruşturma başlattı. Alman bayrağının yanında bulunan YPG bayrağı ise polis zoruyla söküldü.

Bütün dünyanın sempati ile baktığı YPG'nin artık Almanya'da devlet güçlerinin korkulu rüyası. Brandenburg eyaletinin Prenzlau kentinde evinin camına Batı Kürdistanlı'nın YPG bayrağı asması bölgedeki polis birimlerini rahatsız etti.

YPG bayrağının İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanan sembollerden biri olduğunu belirterek, söz konusu bayrağı camdan indirdi. Alman polisi bayrağa el koyarken, polisin talebiyle savcılık evin sahibi hakkında "yasaklı sembollerle propaganda yapmak" suçlamasıyla soruşturma açtı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında da Münih kentinde polis, YPG bayrağını sosyal medyada paylaştıkları için iki kişinin evine baskın düzenlemişti. Özel birliklerin katıldığı baskında polis "suç delileri" olarak laptop, hard disk ve cep telefonlarına el koymuş, ev arkadaşları olan iki aktivist hakkında soruşturma başlatmıştı.

YPG BAYRAKLARI 2 MART GENELGESİYLE YASAKLANDI

Almanya İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 günü eyaletlere gönderdiği bir genelge ile aralarında PYD, YPG, YPJ, PJAK, YXK ve NAV-DEM’in de bulunduğu çok sayıda Kürt parti ve kuruluşun bayrak/flamalarının yasaklanmasını talep etmişti. Bakanlık, genelgeyi 1993 yılından itibaren Almanya’da yürürlükte olan PKK yasağının “güncellenmesi” olarak açıklamıştı.