YJK-E'den Hanau'daki faşist saldırıya karşı yürüyüş çağrısı

YJK-E, Hanau'daki faşist saldırıdan Alman hükümetinin sorumlu olduğuna dikkat çekti, yürüyüşe çağırdı.

Yekitiya Jinên Kurdîstan li Elmanya (YJK-E), Almanya‘nın Hanau kentinde 9 kişinin katledildiği faşist saldırıya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Hanau kentinde dün akşam yaşanan faşist saldırıda içlerinde Kürtlerin de olduğu 9 insan yaşamını yitirdi. Son bir yıl içerisinde yaşanan bu üçüncü sağcı faşist saldırı Almanya’da faşizmin devlet boyutunda, organizasyonel ve bireysel boyutta üçlü bir kurumsal yapılanma içerisinde bulunduğunun göstergesidir" denildi.
'

ALMAN DEVLETİ SORUMLU'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Bu faşist saldırıyı tek kişinin organize ettiği bir eylem gibi tanımlamak faşist ideolojinin toplumsal ve kurumsal yapılanmasını bilinçli olarak örtbas etmek ve kişileri bu canice işlenen katliamlara götüren esas nedenleri görmezden gelmek demektir.
Hanau’da gerçekleşen faşist saldırıdan başta Alman devleti olmak üzere, göçmenleri ve özellikle Kürtleri kriminalize eden söylem ve politikalar sorumludur. Alman devleti ve hükümetinin sağ faşizmin yükselmesine neden olan faktörlere değil de sol ve muhalif kesime yönelen baskıcı politikası Hanau katliamcısının güvenlik görevlilerince şimdiye kadar tespit edilmemesinden sorumludur.

'ÖZ SAVUNMAYI VE MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'

Faşizmin içinde bulunduğumuz toplumda günden güne palazlanmasına, normalleştirilmesine, evlatlarımızı bizden almasına müsaade etmeyeceğiz. Kürt kadınları olarak devletlerin ve kapitalist sistemin modern faşist tezahürlerine karşı burada ve her yerde direnmeye devam edeceğiz. Bu temelde tüm halkımızı Hanau’daki vahşete karşı organize edilen eylemlere katılmaya çağırıyor; faşizme karşı öz savunmayı ve mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.

YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

Bugün itibarıyla Almanya’nın her yerinde, özellikle Hanau’da gerçekleşecek faşizme karşı birlikte mücadele yürüyüşüne tüm Kürdistanlıların güçlü bir şekilde katılımını bekliyoruz."
YJK-E, yürüyüşle ilgili bilgileri de şöyle paylaştı:
"Yer: Hanau
Adres: Paulskirche
Saat: 18:00."