‘YJA-Star oldukça Beritanlar hep var olacaktır’

Beritan bundan tam 26 yıl önce uçurum başında bir manifestonun yazılmasına, bugün binleri bulan kadın ordulaşmasının kurulmasına öncülük eden efsanevi bir devrimcidir.

İnsanlık tarihi bin yıllarca özgürlük savaşı veren ve bu uğurda varlığını feda eden binlerce eşsiz insana tanıklık etmiştir. İnsanlık değerlerine saldıran güçler ne kadar şiddetli saldırmışsa, aynı şiddette direniş ile karşılık bulmuş ve kırılmalar yaşamışlardır. Sistem özgürlük uğruna yaratılan direnci hazmedemediği için hep bir saldırı pozisyonunda olmayı tercih etmiş.

Bu yüzden de hiçbir zaman tam olarak hedeflediği sonuçları yakalayamamış ve her zaman özgürlük tutkunu olan direnişçiler karşısında yenilgi durumunu yaşamıştır. 21. yüzyılda da tarih dün Kobanê ve Efrîn’de, bugün de Xakurkê’de Kürdistan Özgürlük Gerillası şahsında aynı direnişe tanık olmaktadır.

BERİTAN KÖLECE YAŞAMA KARŞI UÇURUM BAŞINDA ÖZGÜRLÜĞE KANAT AÇMADIR

Bir diriliş ve direniş mücadelesi veren Kürt halkı şimdi binlerce kahramanı ile ismini özgürlük tarihine yazdırıyor. Yaşanan özgürlük direnişinin öncülüğünü ise kahramanca savaşan ve onurlu bir zamanı yaşayarak ölümü kucaklayan insanlar yapıyor. Beritan bundan tam 26 yıl önce uçurum başında bir manifestonun yazılmasına, bugün binleri bulan kadın ordulaşmasının kurulmasına öncülük eden efsanevi bir devrimcidir…

"Güneş’in sofrasında bana da yer açın, bu kavgada ben de varım" diyerek özgürlük kavgasına amansız bir şekilde koyulan bu cesur devrimci kadının bugün binlerce ardılı var. Beritan, "Kendini inkar et, değerlerinden vazgeç ve onursuzca yaşa" diyenlere, teslimiyete davet edenlere en büyük cevaptır. Kadının yitirilmiş özüne yeniden yaşam sunmanın adıdır. Kölece yaşama karşı uçurum başlarında özgürlüğe kanat açmadır.

KADIN ORDULAŞMASI BERİTAN'IN KADINLARA BIRAKTIĞI EN BÜYÜK EMANETTİR

Beritan bir hafızadır. Kadının özgürlük hafızasıdır. Besê’dir, Zarife’dir, Dersîm’dir, Ağrı’dır... Zulmedene, onurundan, insanlığından, Kürtlüğünden vazgeçene en sert ve en keskin cevaptır. Beritan kendi kişiliğinde ve eyleminde bir orduyu temsil etmiş ve özgürlük düşmanı olan herkese ağır bir darbe vurmuştur. Çünkü gerçekleştirdiği yaşam eylemi özgür kadın ordusunun geliştirilmesine vesile olmuştur.

YJA-Star ile sesini tüm dünyaya duyuran kadın ordulaşması, Beritan’ın kadınlara bıraktığı en büyük emanettir. Bu yüzden diyoruz ki YJA-Star oldukça Beritanlar hep var olacak ve Kürtler, kadınlar hiçbir zaman onurlarından vazgeçmeyecekler. Bugün Xakurkê'de binlerce kadın Beritan’ın uçurumlarda yankılanan sesine cevap olmaktadır.

BERİTAN VE ZİLANLARIN ARDILLARI BUGÜN HALKI İÇİN CANINI FEDA EDİYOR

İşgalci, sömürgeci, soykırımcı AKP/Erdoğan faşist diktatörlüğü bir kez daha Kürt halkının direnişini kırmaya çalışmakta, dört bir yandan azgınca saldırmaktadır. Birinci yılını doldurmaya hazırlanan Xakurkê direnişi Kürt halkının direnişi olmayı aşmış, insanlığın onur ve özgürlük direnişi haline gelmiştir. Artık Kürtlerin ölümle, zulümle, işkenceyle bastırılamayacağına bir türlü ikna olmayanlara en büyük cevabı yine Beritanların ve Zilanların ardılı olanlar veriyor.

Cesaret ve cüret sahibi Kürt kadınlarının son teknolojik silah ve uçaklara karşı insan iradesini ortaya koyarak sergilediği kahramanlık aylardır süren emsalsiz direnişinin doruk noktası oldu. Kürt kadının korkusuzluğu ve cesareti Xakurkê’de bir kez daha kanıtlandı. Beritan’ın ve Zilanların ardılları olan binlerce Kürt kadını bugün halkı için varlığını feda ediyor.

XAKURKÊ'DE YAŞANALAR KADINLARIN ÖZGÜRLÜK KADERİNİ BELİRLEYECEK

İyi bilinmeli ki Kürt halkını "Dünyayı başlarına yıkarız" diye tehdit edenlere en büyük cevabı "Beritanlaşarak, Zaferi Kazanacağız…" diyen Özgür Kadın Ordusu Gerillaları Xakurkê’de veriyor. Kimsenin kuşkusu olmasın… Artık Kürt kadınları ve gençleri yollarını Saraların, Beritanların, Zîlanların, Arînlerin, Avestaların ışığında aydınlatıyor. Her mekanda ve zamanda özgürlüklerine, insanlık değerlerine ve onurlarına sahip çıkıyorlar.

Açıkça şunu belirtmeliyiz; bugün Xakurkê’de yaşananlar kadınların özgürlük kaderini de belirleyecektir. Bu yüzden Xakurkê direnecek, kesintisiz bir mücadele yürütülecek ve mutlak zafere ulaşılacaktır. Bu yüzden kadınlar özgürlük cephesinde Beritanlaşmalıdır, Zilanlaşmalıdır. Fedailerle tek yürek olmalı, özgürlüğü haykırmalıdır…