YJA Star gerillaları Heftanin’de 13 Türk askerini cezalandırdı

Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star gerillaların gerçekleştirdiği eylemlerde 13 Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi tümden imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerinin 5 Ağustos günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini belirterek şu ayrıntıları paylaştı:

“Saat 07.45’te güçlerimiz, Tepê Dupişk ile Şehit Berivan Tepesi arasında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde biri rütbeli olmak üzere toplam 9 düşman askeri cezalandırılmış, 6 asker de yaralanmıştır.

Saat 14.30’da güçlerimiz, Xantur alanına bağlı Şehit Berxwedan Tepesi’ndeki işgalcileri hedeflemiştir. Tepede bulunan bir düşman mevzisinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde mevzi tümden imha edilirken 4 düşman askeri de cezalandırılmıştır.

Gerçekleştirilen bu eylemler ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ile cezalandırılan ve yaralanan askerleri alandan uzaklaştırmıştır.”

TÜRK SAVAŞ UÇALKARI ZAP’I  VURDU

HPG, “İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

5 Ağustos günü saat 21.30’da savaş uçaklar Küçük Cilo, Kurojaro ve Çemço alanlarını bombalamıştır.

6 Ağustos günü saat 09.00’da ise savaş uçakları yine Küçük Cilo alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.