YJA Star: Özgür toplum kadının direngenliğiyle yaratılacak

8 Mart'ı kutlayan YJA, kadınların mücadelesinin de inancının da büyüdüğünü ve yön verdiğini belirtti. YJA, "Özgür toplum kadının direngenliğiyle yaratılacak" dedi.

YJA Star Merkez Karargâh Komutanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

'KADIN ŞAHSINDA İNSANLIK HEDEFLENİYOR'

YJA Star'ın açıklaması şöyle:
"Büyük bedeller verilerek özgürlüğe her zamankinden daha fazla yakın olduğumuz yeni bir 8 Mart’a girerken başta yeni yaşamın mimarı Önder Apo’yu ve dünyanın her yerinde egemen sisteme karşı mücadele eden kadınları selamlıyor ve 8 Mart'larını kutluyoruz. Özgürlük mücadelesinde destansı direnişleriyle bir kadın tarihi ve hafızası yaratan kahraman şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.
21. Yüzyıl tarihin en kanlı, sömürücü, baskıcı ve kirli bir yüzyıldır. Bu da egemen erkek sisteminin yaratımıdır. Şuurunu ve tüm ahlaki değerlerini yitirmiş sistem karşısında başta kadınlar olmak üzere tüm ezilenler ve demokratik güçler nice bedeller vererek her zaman mücadele içerisinde olmuş, onurlarını korumayı başarmıştır. Elbette bu mücadele içerisinde en büyük bedeli veren kadınlar olmuştur. Çünkü güzelliğe, iyiliğe, aşka ve özgürlüğe dair ne varsa ilk olarak kadının emeğinde, dilinde, bedeninde zihninde darbe yemiş ve kadın şahsında bir bütün insanlık yenilgiye uğratılmak istenmiştir. Kadınlar dünyanın birçok yerinde diri diri yakılmış, adaletsizce yargılanmış, recmedilmiş, sözde namus adı altında toprağa gömülmüştür. 2019 yılında dünya ve Ortadoğu coğrafyasında binlerce kadın erkeğin fiziki ve psikolojik şiddetine maruz kaldı. Neredeyse normalleşen ve meşrulaşan bir hal alan bu durumun yaratıcısı devlet zihniyetidir. Bu gerçeklik karşısında hiçbir şekilde sessiz kalmayan kadınlar 'Öz savunma en büyük haktır' şiarıyla hareket ederek büyük mücadeleler verdi. Bu mücadele kadın eksenli ve demokratik bir yaşamı yeniden kazanana kadar devam edecektir.

'KADINLARIN İNANCI DA MÜCADELESİ DE BÜYÜYOR'

Günümüzde kadınların bu yaşama olan inancı daha da büyümektedir. Çünkü artık kadınların kendini ifade edebilecekleri, yaşama sıkı sıkı sarılabilecekleri alanlar var. Kadın attığı her adımda daha fazla özgürlüğü ve erdemli bir yaşamı yaratmaktadırlar. Bu gerçeklik özellikle Kürt kadını açısından geçerlidir. Kürt kadını bugün her yerde, her alanda öncü konumda ve özgür kadın mücadelesinin en ön saflarında yer almaktadır. Nasıl ki Kürt halkının uyanışı PKK ile başlamışsa; Kürt kadınının varlığını ortaya koyma savaşı PKK ile, Önder APO’nun geliştirdiği kadın eksenli yaşam paradigması ile gelişmiştir. Claralar'ın, Rozalar'ın şahsında binlerce kadının ölümüne mücadele ederek kazandıkları direniş geleneği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile sembolleşmiş, Önderliğimizin 8 Mart 1998 tarihinde ilan ettiği Kadın Kurtuluş İdeolojisi ile ivme kazanmıştır. Kadın Kurtuluş İdeolojisini yaşamsal kılmak, kadın eksenli yaşam uğruna Rozalar'dan Saralar'a kadar ölümüne direnen kadınların anılarına verilebilecek en büyük cevaptır.

'KÜRT KADINI YÖN VERİYOR'

Bugün de görülüyor ki erkek egemen sistem karşısında kadınların kendilerini her yönlü donanımlı kılması ve kapitalist sisteme karşı amansız bir savaş içerisinde olması gerekmektedir. PKK ile siyasallaşan Kürt kadını, bugün dünyada yaşanan tüm gelişmelere yön verebilmektedir. Çünkü sistem karşısında direnç gösteren, öz iradesini açığa çıkartabilen bir güçtür. Bu güç yalnızca ideolojik ve siyasal alanda değil, askeri alanda da kendisini kanıtlamış, geliştirdiği kadın ordulaşmasıyla bunu ispatlamıştır. Kürt kadınları sadece Kuzey Kürdistan’da değil, Güney, Rojhilat ve özellikle de Rojava’da kendisini örgütlemekte, erkeğin iradesine bağlı olmayan bir savunma gücünü ortaya çıkarmakta, kendisini bu yönlü savaşan ve kazanan bir güç haline getirmektedir. Bu yönüyle kadın özgürlük hareketimiz birçok kadın hareketine ilham kaynağı olmakta ve onlara mücadele azmi vermektedir. Sistemin korkusu, bizlere dönük çirkin saldırıları da kaynağını bu gerçeklikten almaktadır.
Son yıllarda Ortadoğu’da, bunun paralelinde Kürdistan’da, özellikle de Rojava’da yaşanan gelişmeler bize bir kere daha kadın eksenli yaşamın insanlık için en temel ihtiyaç olduğunu gösterdi. Rojava Kürdistan’ında savaşı en önde götüren kadınlar oldu. Çünkü saldırılara da en çok maruz kalan onlardı. Bütün dünya DAİŞ gibi kadın ve özgür yaşam düşmanı bir güç karşısında kadınların gerçekleştirdiği görkemli direnişe tanık oldu. Kürt kadını halkların ortak örgütlülüğü şahsında bir kez daha boyun eğmezliğini, iradesini ve özgür yaşama olan bağlılığını kanıtlamıştır. Armançlar, Çiçekler, Şevinler, Evinler ve Dicleler TC faşizmine karşı görkemli  direnişleriyle, Zilanlar'ın, Beritanlar'ın ardılları olduklarını kanıtladılar.

'HER YERİ MÜCADELE ALANI YAPMALIYIZ'

Kürt kadını artık yalnızca dağları değil, ovaları, sokakları, caddeleri ve şehirleri savaş, mücadele alanı haline getirmelidir. Evlere sığınılarak özgürlük elde edilmez. Kadına dönük saldırı her yerdedir; evdedir, okuldadır, sokakta, iş yerinde, mecliste, her yerde. Öyleyse kadınların yapması gereken en temel şey kendilerine özgürlük alanları oluşturmak ve bu alanları korumaktır. Demokratik yaşam, demokratik ulus ve toplum ancak özgür kadınla, onun her alanda, özellikle de savunma alanında geliştireceği mücadeleyle yaşam bulacaktır. Kadınlar şunu hiçbir zaman unutmamalıdır; bir an, yalnızca bir an özgürlük mücadelesine arkalarını döndüklerinde kaybeden yalnızca onlar olmayacaktır. Kadın şahsında bir bütün insanlık ve ahlaki-politik toplum kaybedecek, yaratılan değerler, gün yüzüne çıkarılan özgür kadın tarihi kaybedecektir. Bu yüzden sadece 8 Mart değil, tüm günler kadınların olmalı ve kadınlar her gün soluksuz bir şekilde varlığını koruma ve özgürlüğünü gerçekleştirme savaşını vermelidir. Çünkü özgür yarınlar kadının yaratmakta olduğu devrimde gizlidir.
YJA Star olarak kadın devrimini mutlaka gerçekleştirme sözünü verirken, bize kadın olmanın güzelliğini ve yüceliğini öğreten, kadınların en yüce yoldaşı olan Önderliğimizin ve tüm kadınların 8 Mart’ını tekrardan kutluyor, kadın özgürlük mücadelesinde şehadete ulaşan tüm devrim şehitlerini saygıyla ve minnetle anıyoruz."