YJŞ: Özgür yaşamı kurmaya devam ediyoruz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan YJŞ Komutanlığı, “YJŞ’li kadınlar olarak Êzidî kadınları ve dünya emekçi kadınlarının intikam sözü olduğumuzun bilincindeyiz. Endişe etmiyor, korkmuyor ve özgür yaşamı kurmaya devam ediyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Yekîneyên Jinen Şengalê (YJŞ) Komutanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

YJŞ Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Kadın, yaşam ve özgürlüğün tek bir günü yoktur ancak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, her türlü çeteci iktidar zihniyetine, erkek egemenlikçi mantaliteye karşı birlik, dayanışma ve direnişi büyütme günüdür. Bugün DAİŞ cehennemini Kürdistan, Ortadoğu ve dünya kadınlarının başına musallat eden zihniyetlere karşı YJŞ olarak direnişte her zamankinden daha kararlıyız. Yepyeni bir 8 Mart’ı tarihin bizlere verdiği derin tarihsel bilinçle karşılıyoruz. Rozalardan, Claralara, Saralardan, Berivanlara, Arinlere, Nazêlere, Hevrîn Xelef’ten, Zinlere, Çiçek Botanlardan, Şevinlere, Evinlere varana dek bizlere armağan eden direniş sembolü tüm kahraman şehitlerimizi anarken devrim şehitleri şahsında Êzidî kadınlar olarak dünya emekçi kadınlarının gününü kutluyoruz.

21. YÜZYILI KADIN YÜZYILI YAPMA İDDİAMIZ DÜNDEN BUGÜNE DAHA CANLI VE KARARLI

Kapitalizm vahşetinden bugün en çok etkilenen kadınlar olmaya devam ediyor. Vahşi kapitalizm kendisiyle Şengal’i 3 Ağustos 2014, Xenasor’u, Efrîn ve Serêkaniyê’yi getirmiştir. Yaşamın inşacısı kadına düşen görev izleyici pozisyondan çıkıp direnme, örgütlenme, varlığını korumadır. Topraklarından sürülen, pazarlarda satılan, katledilen kadın gerçekliğinden Önder Apo’nun felsefesi sayesinde direnen, savaşan, inşa eden kadın gerçekliğini yaşıyoruz ve 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapma konusundaki iddiamız dünden daha canlı ve kararlıdır.

Unutulmamalıdır ki devletlerarası komplo yeni bir konseptle, Önder Apo şahsında Kadın Özgürlük Mücadelemizi hedef almaktadır. İmralı Adası'nda çıkan yangının ardından yaşanan gelişmeler gösteriyor ki Önder Apo’nun güvenlik, özgür çalışır koşullarda yaşamasına kilitlemiş kadınlara verilen mesajdır. Mesaj alınmıştır, kadın direnişçiler ateşle oynayanlara karşı gereken yanıtı ateşin ve güneşin çocukları yani mirasçıları olduklarını gösterecektir. Bundan dost ve düşmanın şüphesi olmamalıdır.

DOĞRU MÜCADELENİN YÜRÜTCÜSÜ OLACAĞIMIZ BİLİNMELİDİR

Ortadoğu kaosu neredeyse kaynayan bir kazana dönüşmüş kapitalist modernite dinamikleri de bu kazanı daha da karıştırmak için deyim yerindeyse sürekli altına odun atmaktadır. Ağırlaşan tecrit, kadın kırım politikaları, yapılan dış müdahaleleri bu kaosun dışında değerlendirmiyoruz başta Şengal, Başurê Kürdistan ve Iraklı halkların kadınları olmak üzere kadın öz savunmasını oluşturmak, örgütlemek görevimizdir. Şehitlerimizden aldığımız büyük gücün teminatı olarak her türlü gericilikle mücadele edeceğimizin sözünü yinelerken, Önder Apo’nun son olarak işaret ettiği, “Her şey mücadeleyle, doğru mücadeleyle olur” dediği ve mücadele yürütmek için güçlü olmamış gerektiğini işaret ettiği üzere bu gücü bizzat kendisinden aldığımızın bilinmesini ve Êzidî kadınlar olarak kendimizi güçlü kılmak üzere doğru mücadelenin çizgisinin yürütücüsü olacağımız bilinmelidir.

‘ÊZİDÎ KADINLAR OLARAK DÜNYA EMEKÇİ KADINLARININ İNTİKAM SÖZÜ OLDUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Bizler fermanlardan, varlık-yokluk savaşlarından büyük yaralar alarak çıkan YJŞ’li kadınlar olarak Êzidî kadınları ve dünya emekçi kadınlarının intikam sözü olduğumuzun bilincindeyiz. Endişe etmiyor, korkmuyor ve özgür yaşamı kurmaya devam ediyoruz. Bizlere bu kutsal inşa görevini devreden Şehit Vinar, Şehit Tekoşin, Şehit Nujiyan, Şehit Jiyanda, Şehit Berivan ve daha binlercesine şükranlarımızı dönem görevlerini yerine getirme kararlılığımız ile göstereceğiz.”