YBŞ: Türk devletinin saldırılarına boyun eğmeyiz

YBŞ Komutanlığı, Türk devletinin sivilleri katlettiğine dikkat çekerek, "YBŞ ve YJŞ tehditlerle boyun eğecek bir güç değil" derken, Irak ve koalisyon devletlerine çağrı yaptı.

YBŞ Komutanlığı, Türk devletinin Şengal'e saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "YBŞ’nin kontrolü altındaki Şengal’in Şilo Vadisi Türk savaş uçaklarınca hedef alındı. 17 ayrı saldırı gerçekleştiren sömürgeci Türk devleti 3 sivili katletti. Katledilen bu siviller Kobanê’den Şengal’e geçimini sağlamak adına gelmişti. Şengal’de su değirmen çalışmalarında bulunuyordu. Türk devletinin hedef aldığı bu sivil insanlar vahşice katledildi. Bu vesileyle hayatını kaybeden yurtaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

'SALDIRIDA GÜÇLERİMİZİN BİR KAYBI OLMADI; SİVİLLER KATLEDİLDİ'

Bombalanan Şilo Vadisi'nin uzun bir süredir askeri alan olmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Ve bizim gücümüzün bulunduğu bir alan değildir.  Bu alanda 15 Ağustos’ta Êzidî toplumunun lideri Mam Zeki Şengali vahşice katledilmişti" diye belirtildi.

"Bu saldırılarda gücümüzün herhangi bir kaybı yada yaralı olmamıştır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Türk devleti Êzidî toplumu üzerinde bilinçli ve planlı saldırılar içerisindedir. Kutsal günler ve katliamların yıl dönümlerinde Êzidî halkı hedef alınmaktadır. 15 Ağustos Koço katliamında Êzidî toplumunun öncü ve lideri Mam Zeki Şengali hedef alınarak vahşice katledilmiştir. Ve yine Êzî bayramında Şengal bombalanmıştır. Bu açıkça göstemiştir ki, sömürgeci, katliamcı Türk devleti Êzidî toplumuna karşı saldırı içerisindedir. 

'BİZ BOYUN EĞECEK GÜÇ DEĞİLİZ'

Türk devleti ve tüm bölge güçleri bilmelidir ki, YBŞ ve YJŞ güçleri olarak, tehditlerle boyun eğecek bir güç değiliz. Bu kutsal topraklara, Êzidî halkına ve şehitlerine sözümüz var. Sonuna kadar halkımızın savunmasını yapacağız. 

TÜRK DEVLETİNE HİZMET EDENLERE UYARI

Bazıları, kendilerini Êzidîlerin siyasi ve komutanı olarak görenler, son dönemlerde bazı açıklamalarda bulundu. Biz bu insanlara çağrıda buluyoruz. Bunlar kendi düşmanları ve katliamcı siyasetin peşinde koşarak destek sunmaktadır. Bunların düşmanlarını tanımadığı açıktır. . Bu kişiler düşmanın istediği imha etme politasına maruz kalarak onlara hizmek etmektedir. Bu yanlıştan bir an önce geri dönmeliler.

PKK Şengal’de yoktur. PKK Şengal’den geri çekilmişlerdir. Böylesi bahanelerle Şengal’i bombalayanlar şunu iyi bilsinler; Êzidî toplumunun ferman sürecinde kurulan YBŞ ve YJŞ güçleri Şengal’in savunmasındadırlar. Biz kendi aramızdaki tüm sorunları diyalog yoluyla çözebiliriz. Bu kişilere her zaman kapımız açıktır. Halkımızın çıkarlarına hizmet etmeyen her kim olursa halkımızın bir cevabı olacaktır. 

IRAK VE DEVLETLERE ÇAĞRI

Başta Irak devleti olmak üzere ve koalisyon ve uluslararası devletler, Şengal hava sahasını  Türk devletine kapatmalıdır. Faşist sömürgeci Türk devletinin saldırılarına karşı bir tutum göstermelidirler. Irak Dış İlişkileri buna karşı açıklamalar yapsa da yetersizdir.

Bu halk 2014 yılında 21. yüzyılın en büyük insanlık trajedisini yaşadı. En büyük katliamlarını yaşadı. Yeniden fermanların yaşanmaması için, Şengal hava sahası faşist Türk devletine kapatılmalıdır. 

Halkımıza çağrımız da şu; her nerede olunursa olunsun, bu saldırılar kitlesel eylemlerle kınanmalıdır. Yine gençlerimizi, kadın ve erkeklerimizi bu kutsal Êzidîliği savunmaya ve kutsal topraklar olan Şengal’i savunmaya davet ediyoruz."