Türkiye’ye kaçan çete liderinin evi de arandı!

Erdoğan rejiminin Almanya'daki çetesi "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) adlı gruba yönelik dün gerçekleşen polis operasyonunda AKP ve çete arasında bağlantı sağlayan UETD'nin yöneticisi Yılmaz İlkay Arın’ın da evinin arandığı öğrenildi.

AKP iktidarıyla ilişkileri bir süredir Almanya'nın gündeminde olan "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesine yönelik dün polis eş zamanlı olarak operasyon başlatmıştı. Kuzey Ren Vestfalya (NRW), Baden-Württemberg ve Hessen eyaletlerinde polis birimleri çeteye ait 41 ev ve iş yerinde aramalar yapmıştı.

Silah kaçakçılığı, insan ticareti, uyuşturucu ve Kürtlere yönelik saldırılarla dikkat çeken çeteye yönelik gerçekleşen baskınlara ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Dünkü operasyonda AKP’nin Almanya’daki lobi kuruluşu olan UETD'nin Rhein-Neckar Bölgesi Başkanı Yılmaz İlkay Arın’ın Mannheim’deki evinin de arandığı öğrenildi. AKP’den aldığı saldırı ve suikast direktiflerini "Osmanen Germania" çetesine verdiği tespit edilince Arın’ın bir süredir Türkiye’ye kaçtığı belirtiliyordu.

CEZAEVİNDEKİ LİDERLERİN DE HÜCRESİ ARANDI

Alman polisinin dünkü operasyonda dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Offenburg ve Stuttgart’taki Stammheim cezaevlerinde de aramaların gerçekleşmesi. Her iki cezaevinde tutulan çetenin liderlerinden Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin’in bulunduğu hücrelerde polisin titiz bir arama yaptığı öğrenildi. Bağcı ve Şahin’in yanı sıra 8 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması 26 Mart’ta Stuttgart Eyalet Mahkemesi’nde görülecek.

ARIN AKP VE ÇETE ARASINDA KÖPRÜYDÜ!

1 Nisan 2016 günü AKP rejiminin kuruluşu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin Rhein-Neckar bölgesi başkanı Yılmaz İlkay Arın'ın "Osmanen Germania" çetesi lideri Mehmet Bağcı ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra Alman polisi artık emindi. Polisin takibi ve telefon trafiği geçtiğimiz Aralık ayında Alman televizyon kanalı ZDF’de yayınlandı.

AKP'nin Almanya'daki gençleri örgütlemek için kurduğu bir başkan kuruluş Avrupa Türk Spor Birliği'nin (ATSB) kurucu başkanı da olan Arın AKP'li vekil Metin Külünk'ün en has adamıydı. Talimatları Külünk'ten alan Arın, o gün Bağcı'ya Erdoğan şiirini yayınlayan Alman komedyen Jan Böhmermann'ın "cezalandırılması" işini kast ederek "Ne yaptınız?" diyordu.

ARIN ÇETEYE SİLAH DA TEMİN EDİYORDU

Bir başka görüşmede Bağcı Böhmermann'ın ismini vermeden "Onun Köln'de kaldığını tespit ettik" dedi. ZDF televizyonun ünlü komedyenlerinden Böhmermann bu telefon görüşmeleri sonrası polis koruması altına alındı ve birkaç haftalığına Almanya dışına çıkartıldı.

Bir başka görüşmede ise Külünk, Yılmaz İlkay Arın'e Böhmermann hakkında suç duyurusunda bulunulması için "UETD'den adamlar" ayarlamasını istiyordu. Arın sadece Erdoğan iktidarının "örgütleme" işlerinden sorumlu değildi, aynı zamanda "Osmanen Germania" çetesine silah temin edilmesi işlerine de bakıyordu.

Yılmaz İlkay Arın ayrıca MİT'in paravan şirketi "Arin Transporte GmbH"nın başındaydı. 27 Haziran 2017 günü çeteye yönelik baskın yapan Alman polisi çok sayıda silah buldu. Çetenin liderlerinden Mehmet Bağcı, Selçuk Şahin ve Levent Uzundal gözaltına alınırken, çetenin AKP ile ilişki ağının merkezinde bulunan Yılmaz İlkay Arın'a ilişkin hiçbir bilginin kamuoyuna yansıtılmaması dikkat çekti.