Türkiye’den bir savaş suçu daha: Fırat suyu kesildi!

Türk devleti, Kuzey Suriye’de işlediği katliamlar ve işgalden sonra bu kez suyu bir savaş silahı olarak kullanmaya başladı. Fırat suyunun kesilmesi nedeniyle Tabka sakinleri sıkıntılı günler yaşıyor.

Haber ajansı Anha’ya göre Türk devletinin Fırat Nehri’nin suyunu kesmesi nedeniyle bölge kentlerine günde 12 saat elektrik verilebiliyor.

Tarım arazilerinin susuzluk nedeniyle kuruma tehlikesi yaşadığı Tebqa’daki işyerleri, bu insanlık dışı saldırılardan ağır etkileniyor.

İş yerleri günde 12 saat elektrik alabilirken, suyun kesilmesi nedeniyle jeneratör kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu da ek bir masraf anlamına geliyor.

Yaşam alanlarının DAIŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin ardından huzurlu günler yaşamaya başladıklarını belirten kent esnaflarından Mustefa Ehmed El-Hisên, “Ancak Türk devletinin politikaları nedeniyle kentte baş gösteren susuzluk ve elektriksizlik halkı olumsuz etkilemeye başladı” dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm uluslararası kanunları çiğnediğini kaydeden El-Hisên, “Fırat Nehri’nin suyunun kesilmesi nedeniyle elektriksiz yaşıyoruz. Bu da işlerimizi çok kötü etkiliyor” diye tepki gösterdi.

Kentteki iş yerlerinin tümünün jeneratör kullanmak zorunda kaldığını belirten Xalid El-Imêrî isimli esnaf ise, “Esnafların ekonomik anlamda olumsuz etkilenmesi bir yana jeneratörlerin yüksek sesi kent sakinlerini çok rahatsız ediyor” diye konuştu.