Türk ordusunun işgal girişimine ilişkin son bilgiler

Türk ordusu dün gece Şemdinli sınır hattından Güney Kürdistan’ın Xakurkê bölgesini hedefleyen işgal girişiminde bulundu. Bölgede hava saldırıları devam ediyor. Amediye’deki Türk askeri üssünden ise Metina dağı bombalanıyor.

Türk askerleri dün gece saat 22.00 sularında Gerdiya bölgesi korucuları ile birlikte Hakkari’nin Şemdinli ilçesi sınır hattından Güney Kürdistan’daki Geliyê Heci Beg, Geliyê Reş, Siro ve Bermize köylerine yönelik işgal girişiminde bulundu.

BÖLGEDE SON DURUM

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; Türk ordusu önce Heci Beg, Geliyê  Reş, Siro ve Bermize çevresine hava saldırıları düzenledi. Ardından Siro ve yamacına indirmeler yapıldı.

KDP’nin denetiminde olan ve stratejik Deşta Heyatê bölgesine sınır olan söz konusu bölgelerde Türk askerlerinin 6 km ilerledikleri kaydedildi.

Kobra helikopterlerin Deşta Heyatê bölgesini de bombaladığı gelen bilgiler arasında.

Bölgede keşif ve savaş uçaklarının hareketliliği devam ediyor. Koordine tepesi, Masiro boğazı, Ari Boğazı ve Heşimiyê Boğazına yönelik bombardıman ise devam ediyor.

6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer yandan, gerilla güçleri dün gece Şemdinli’nin başka bir mıntıkasında Türk askerlerini vurdu. Şemdinli sınırları içerisinde bulunan Tepê  Xwedê (Allah’ın Tepesi)’nde Türk askerlerine yönelik düzenlenen eylemde 6 askerin öldürüldüğü bildirildi.

AMEDİYE’DEN SALDIRI

Türk askerleri Güney Kürdistan’ın Behdinan bölgesinde de saldırıya geçti. Duhok’a bağlı Amediye ilçesi sınırları içerisindeki Türk askeri üssünden Metina bölgesindeki yerleşim yerlerinin bombalandığı bildirildi.

HAVA SALDIRILARI

Bu arada Türk askerlerinin dün gece Zap-Avaşin hattını bombaladıkları öğrenildi. Saldırıya ilişkin ayrıntılı bilgi edinilemedi.