TJA: Roboskî'nin sorumlusu bizzat AKP'dir

TJA, "Roboskî Katliamı'nın sorumlusu ve emri vereni bizzat AKP iktidarıdır. AKP, katliamcı geleneğin devamıdır" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), yıl dönümü vesilesiyle Roboskî Katliamı'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'AKP'NİN KÜRT DÜŞMANI POLİTİKALARININ SONUCU'

Açıklamada, "Cumhuriyet tarihi boyunca Dersim’den Maraş’a, Zilan’dan Roboskî’ye onlarca katliam yaşandı" vurgusunda bulunularak, şöyle denildi:
"Farklı siyasal iktidarların dönemlerinde yaşanan bu katliamlar aynı zihniyetin devamıdır. AKP iktidarı 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyü sınırında çoğu çocuk 34 sivili havadan bombalayarak katletmiş ve bu zihniyetin devamcısı olduğunu göstermiştir. ‘Kaza’ ve ‘yanlış istihbarat’ gibi söylemler ile üzeri kapatılmak istenen katliamın üzerinden 8 yıl geçti. Bu süre içerisinde hak arayan Roboskîli aileler gözaltına alındı, tutuklandı; kurdukları dernek kapatıldı. Milletvekillerinden oluşan komisyon ‘kasıt yok’ raporu vererek adeta katliamı onaylamıştır."
AKP iktidarının bizzat katliamın sorumlusu ve emri veren olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Yine Türkiye’ye bağlı çete gruplarının 2 Aralık’ta Rojava’da bulunan Til Rifat  ilçesine yaptığı top atışları sonucu 8’i çocuk 10 kişi katledilmiştir. Biz biliyoruz ki kayyum atamaları, gözaltılar, tutuklamalar, hak ihlalleri, Rojava’ya dönük saldırılar ve aydınlatılmayan örtbas edilmek istenen Roboskî Katliamı, AKP'nin Kürt düşmanı politikalarının sonucudur" denildi.

'HESAP VERECEKLER!'

TJA, açıklamasında şunları da ifade etti:
"Yüz yıllardır Kürt halkına yönelik her türlü baskı ve katliamı gerçekleştiren emperyalist ulus devlet zihniyetinin savunucuları, uygulayıcıları bilsin ki tarih karşısında hesap vereceklerdir. Tüm örtbas etme, cezasızlık tutumlarına rağmen Kürt halkının hafızasında katliamın sorumluları bellidir. Devlet ve iktidar şiddetine karşı, başta Roboskî Katliamı olmak üzere her türlü haksız, hukuksuz uygulama, baskı, katliamın karşısında adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Roboskî’de yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, acılarını paylaşıyor, adalet arayışlarına ortak oluyoruz."