TJA'dan 3 Ağustos için BM'ye çağrı

Şengal'de 2014'te katliam yapan DAİŞ'in, kadınların öncülüğünde yenilge uğratıldığını belirten TJA, BM'ye 'Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü' için çağrı yaptı.

DAİŞ'in 3 Ağustos 2014 tarihinde Êzidîlerin kutsal mekanı olan Şengal'e saldırması sonucu binlerce Êzidînin hayatını kaybetmesi, yine binlercesinin kaçırılıp ve göç etmek zorunda kaldığı katliamın yıldönümünde 

Tevgera Jinên Azad (TJA), DAİŞ'in 2014'teki Êzidî katliamının yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı.

'EMPERYALİST VE BÖLGE DEVLETLERİNİN DESTEĞİYLE...'

Açıklamada, emperyalist güçler ve gerici bölge devletlerinin desteğiyle DAİŞ’in, Êzidîlerin tarihi anavatanı olan Şengal’i, 3 Ağustos 2014 günü saldırarak işgal ettiği belirtildi.

"DAİŞ saldırısı sonucu bölgenin güvenliğinden sorumlu peşmergenin ağır silahlarını bırakıp kaçmasıyla Şengal topraklarında kıyım yaşanmıştır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, yaklaşık 3 bin 500 kadının hâlâ DAİŞ’in elinde esaret altında olduğu belirtildi.

'KADINLAR YENİLGİYE UĞRATTI'

TJA, DAİŞ ve barbar çetelerin, kadınların öncülüğünde görkemli bir direniş ile Kobanê, Şengal, Mimbic ve Reqa'da yenilgiye uğratıldığını da vurgularken, 3 Ağustos gününün “Kadın Kırımı ve Soykırıma Karşı Uluslararası Eylem Günü” olarak kabul edilmesi için Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrı yaptı.