Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Til Temir cephesinden 8 Mart mesajı-YENİLENDİ

Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı Til Temir cephesinde direnen kadın savaşçılar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü'nü kutladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle objektiflerimizi Til Temir cephesinde direnen kadın savaşçılarına çevirdik.

'CEPHEMİZİN TÜMÜ KADIN; GEREKLİ CEVABI VERİYORUZ'

Til Temir Askeri Meclisi savaşçısı Xemlin Zekeriya, Türk devletinin işgal saldırılarının devam ettiğini söyleyerek, "kadın savaşçılar olarak saldırılara karşılık veriyoruz. Bulunduğumuz cephenin tümü kadın savaşçılardan oluşuyor. Düşmana en yakın cephedir. Bu bilinç ile bugün düşmanın saldırılarına gerekli cevabı veriyoruz" dedi.

'BİZ BU TOPRAĞIN ÇOCUĞUYUZ, TERÖRİST ONLAR'

Arap savaşçısı Beritan Cudi, halkını korumak için mücadeleye katıldığını belirterek, "Direnişimiz işgale son verecektir. Türk devleti bize 'terörist' diyor, ancak biz bu toprağın çocuklarıyız. Toprağımıza saldırıda bulunan kendileri. Bu durumuda kim terörist oluyor? Ülkemizi her türlü saldırıdan korumak temel görevimiz. Kürt, Arap, Süryani savaşçılar olarak bu görevi yerine getiriyoruz" diye konuştu.
Beritan Cudi, 8 Mart'ı direniş cephesinde karşıladıklarını, bununla gurur duyduklarını vurguladı.

'ANALARIN GÖZYAŞINI UNUTMAYACAĞIZ!'

Rumaf Amude ise Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî'deki vahşetini hatırlatarak, anaların gözyaşlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını ve şehitlerin intikâmını almak için sonuna kadar işgalcilere karşı mücadele edeceklerini söyledi.
Tüm kadınların 8 Mart'ını kutlayan Amûdê, "Kadın savaşçılar yılın tüm günlerini direniş ve mücadele ile geçiriyor. Hiçbir orduda kadın bu düzeyde yer almıyor. Dolayısıyla savaşçılar olarak bu direnişte yer almamız bizim için gurur kaynağı" dedi.

'EŞSİZ BİR DİRENİŞ VAR'

Serêkaniyeli Deniz Serêkaniye de Türk devletinin vahşi saldırılarının yeni olmadığını, yıllardır halka saldırdığını hatırlatarak, "Ancak son 5 ayda kentimizde teknik gücüne dayanarak sınırsız vahşet uyguladı. Saldırılara karşı da eşsiz direniş sergileniyor" dedi. Tüm direnişçilerin 8 Mart'ını kutlayan Serêkaniyê, 2020'yi başarı yılı yapacaklarını söyledi.