Rusya’da 8 Mart kutlaması: Leyla Güven'i sahiplenelim

Rusya’da kadınlar, 8 Mart'ı coşkuyla kutladı. Etkinlikte Leyla Güven'i sahiplenme ve Türk devletine karşı birlik olma çağrıları yapıldı.

Rusya Federasyonu'nun Saratov kentine bağlı Miçurinsk ilçesinde, Kürt kadınlar öncülüğünde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı. Miçurinsk Kültür Evinde yapılan kutlamaya Kürt Özgürlük Mücadelesine yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlandı.

Miçurinsk Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinlikte konuşan Meclis üyesi Sînem Îsa, Leyla Güven öncülüğünde Kürdistan ve yurt dışında devam eden açlık grevlerine değinerek, şunları söyledi: 

'GÜVEN'İ SAHİPLENELİM, TÜRK FAŞİZMİNE KARŞI BİRLİK OLALIM'

"Kürt kadınları artık kendi iradesiyle özgürlük mücadelesini yürütecek düzeye gelmiştir. HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlatmış olduğu açlık grevi Kürt kadınların iradesini ve mücadeleye olan bağlılığını bir kez daha kanıtlamıştır. 8 Mart vesilesiyle tüm kadınları Leyla Güven’in mücadelesine destek vermeye ve Kürdistan’da devam eden Türk faşizmine karşı birlik olmaya çağırıyorum. 

Bizim de Rusya’da yaşayan kadınlar olarak, başta Leyla Güven olmak üzere Hewlêr, Galler, Strasbourg ve Türk zindanlarında açlık grevinde olan eylemcilerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum."

Etkinlik Ferman Patiyev, Rozerin Doğan ve yerel sanatçıların sahneye çıkmasıyla devam etti. Kadınlar sanatçıların şarkıları eşliğinde halay çekerek 8 Mart'ı kutladı.