Rojhilat kadın gerillaları 8 Mart'ı kutladı

Rojhilat kadın gerillaları, 8 Mart'ı askeri tören, tiyatro ve halaylarla karşıladı. Törende konuşan  KJAR Koordinasyon Üyesi Rojîn Hêja, tüm kadınları tecride karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Rojhilat gerillaları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için askeri tören ve kutlama düzenledi.
Askeri törene KJAR Koordinasyon Üyesi Rojîn Hêja, HPJ komutanlarından Aryen Arî île Berfîn Denîz Gabar ve YJCR Koordinasyon Üyesi Sara Riha katıldı.
Hêja, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürdistan ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

'BUGÜNE ÖNDER APO İLE GELDİK'

Hêja, şunları söyledi:
"Bizi bugünlere getiren, mücadelemizin mimarı Önder Apo’nun 8 Mart'ını kutluyoruz. Yine Kürdistan ve dünyada zülme başkaldırmış Rosa Luksemburg, Clara Zetkin, Dayîka Eqîde, Dayîka Teybet, Hemrîn Xelef ve cephelerde faşizme karşı savaşan özgürlük gerillaları  şahsında tüm kadınların 8 Mart'ını kutluyoruz.
Cinsiyetçi devlet kadına karşı egemenliğini gün geçtikçe arttırıyor. Ama bugün bu faşizm karşısında mücadele eden kadınlar, her gün alanlarda, sokaklarda, cephelerde büyük bir mücadele örneği sergiliyor; bu zihniyet karşısında büyük bir duruş sergiliyorlar.

'KADININ SESİ YÜKSELİYOR'

2019 yılında faşizm karşısında kadının sesi her geçen gün daha da yükseldi. Şili’den Latin Amerika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Fas’a, Tunus'a, İran’dan Kürdistan'a kadar her yerde faşizme karşı tek ses çıktı. Ve bu ses tüm dünyaya yayıldı. Bu mücadele Kürdistan özgürlük gerillalarının, Kürt kadınının öncü direnişinden alınan ilham ile oldu.  Bu ilham ile mücadele her geçen gün daha da büyüyor. Her yer mücadele alanı oluyor.

'KADINLARIN BİRLİĞİ TECRİDİ KIRAR, FAŞİZMİ YIKAR'

2020 yılında da kadınlar 2019 yılından aldıkları ilhamla mücadeleyi büyütmeli, sisteme karşı mücadeleyi büyütmelidir. Faşizan sistemlere karşı daha güçlü bir mücadele yürütmek için kadınlar birlik olmalı. Faşizme karşı birliği yaratarak ulus-devlet sahiplerini şunu diyeceğiz; ya demokratikleşeceksiniz, kadın haklarını tanıyacaksınız ya da tarihten silinip yok olacaksınız!
Tecridi kıracak olan kadınların birliğidir. Bunun için de kadınlar Önder Apo etrafında ateşten bir çember olmalı ve mücadeleyi büyütmeliler. Önder Apo üzerindeki tecrit aynı zamanda tüm kadınlar, toplum ve insanlık üzerindeki tecrittir. Bunun için de gücünü birleştirmek ve Önder Apo etrafından ateşten bir çember oluşturmak bizim için esas olandır. Amacımız sadece tecridi kırmak değil, Önder Apo’yu özgürleştirmek. Bunun için de mücadeleyi zirveye ulaştırmaktır.
Sistem Önder Apo’nun geliştirdiği paradigmadan, felsefeden korkuyor. Uygulama alanı bulmaması için her türlü saldırıyı gerçekleştiriyor. Önder Apo ve Kürt halkı üzerindeki komplolarını sürekli yenileyerek uyguluyor.  
Saldırıların sonuç almaması için özsavunmayı güçlendirmemiz gerekiyor. Bu esas üzerine örgütlenmemizi daha da güçlendireceğiz ve başarıya ulaşacağız. Sömürgenin hiçbir meşruiyeti kalmamış. Bunu gösterdikleri direnişlerle bir kez daha görüyoruz.  Kürdistan’ın her yerinde halk sürekli alanlarda ve faşizme karşı büyük mücadele veriyor.”

KADINLARA ÇAĞRI

Rojîn Hêja, konuşmasının sonunda kadınlara şöyle seslendi:
"Önder Apo ile özgür bir yaşam yaşamak istiyorsak Önderlik etrafında mücadelemizi daha da yükseltmeliyiz. Gücümüzü daha da arttırmak ve Önderlikle özgür yaşamak için tüm kadınlara sesleniyorum. Özellikle Kürdistan’ın her alanındaki kadınlara sesleniyorum. Daha etkili bir mücadele için ortak zeminde ortak mücadele verelim. Önder Apo’nun ve Kürt halkının, tüm kadınların özgürlüğünü ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Özellikle Rojhilatê Kurdistan ve İran’da yaşayan tüm halklardan oluşan kadınlara sesleniyorum. Faşist rejime karşı ortak mücadele yürütelim. Biz de tekrar sözümüzü yineliyoruz ki tüm meydanları mücadele meydanı yapana ve tüm zamanları özgürlük zamanı yapana kadar mücadelemizi bırakmayacağız.”
Askeri tören, ‘Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jiyan Nabe", "Jin Jiyan Azadî’ sloganlarıyla sona erdi.
Törenin ardından gerillalar, kutlamalara geçti. Kutlama gerillaların hazırlamış olduğu tiyatro oyunu, skeç, koro ve halaylarla gün boyu sürdü.