QSD’den Rusya’nın saldırılarına ilişkin açıklama

Cizre Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lîlwa Ebdullah, Rus güçlerinin güçlerine yönelik bombardımanını sert bir dille kınadı ve bu bombardıman sonucunda bir savaşçılarının şehit düştüğünü, iki savaşçılarının da yaralandığını belirtti.  

Rus savaş uçakları bugün Dêra Zor’un kuzeydoğu bölgesindeki Koniko gaz şirketinin bulunduğu alanda yer alan QSD savaşçılarının noktalarını bombalamıştı. Cizre Fırtınası Hamlesi Sözcüsü olarak Lîlwa Ebdullah saldırılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Ebdullahi, Rusya’nın gerçekleştirdiği bu saldırıların sadece teröre hizmet ettiğini ve ayrıca QSD’nin teröre karşı verdiği mücadeleyi aksattığını kaydetti.

Cizre Fırtınası Hamlesi sözcüsü Lîlwa Ebdullah’ın açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

‘’Güçlerimiz ve Dêra Zor Askeri Meclisi Güçleri, Fırat Nehri’nin doğusunda geriye kalan Cizre Bölgesi topraklarını çetelerden örgütleştirmek amacıyla başlattığı Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında terörist gruplara karşı ilerleme kaydederken, Rus güçler ikinci kez ön cephelerde yer alan güçlerimize karşı saldırılar düzenlemiştir. Rus güçler bu son saldırılarda da Dêra Zor’un kuzeydoğusunda bulunan Koniko gaz alanında bulunan savaşçılarımızın noktalarını hedef almıştır. Rusya, bu tutumuyla halkımızın terörden özgürleşme adına tüm istek ve umutlarını ayaklar altına almıştır.”

Lîlwa Ebdullah, Rus savaş uçaklarının Suriye rejiminin çıkarları doğrultusunda hareket ederek güçlerine zarar verdiğini, Rusya’nın son saldırılarında bir savaşçılarının şehadete ulaştığını, iki savaşçının ise yaralandığını ifade etti ve saldırılarda alanda bulunan gaz merkezinin altyapısının maddi zarara uğradığını belirtti.

Lîlwa Ebdullah, “Rusya’nın güçlerimize karşı gerçekleştirdiği saldırılar sadece çetelere hizmet ediyor ve terör gruplarına karşı faaliyetlerimizi aksatıyor” dedi ve saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını ekledi.