Şimal Ülkem: Kadınlar tarihsel rollerini daha aktif oynamalı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem, "Kadınlar tarihsel rollerini daha aktif bir biçimde oynamalı" diye konuştu.

Kürdistan Özgür Kadın Partisi (PAJK) Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın rehin tutulduğu İmralı Cezaevi'nde çıkan yangına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk devletinin haberi olmadan İmralı'da bir kuşun dahi uçmadığını söyleyen Ülkem, "Bu sebeple bu durum yeni bir operasyon olarak algılanmalı. Buna karşı Kürt halkı ve özelikle de kadınlar eylemlerini büyütmeliler" dedi. 

Ülkem, "İmralı'da yeni bir durum ortaya çıkmış bulunuyor. PAJK olarak önderliğimiz üzerindeki saldırıyı kınıyoruz. İmralıda'ki bu saldırı cevapsız kalmayacak. Başta halkımız ile direnen Kürdistan kadınları eylemler gerçekleştiriyor ve eylemlerini daha da büyütecekler. Kürdistan halkı gerekli tutumu ortaya koydu'' şeklinde konuştu. 

İmralı'daki yangını sıradan bir durum olarak el almadıklarını, yeni bir provokasyon olarak değerlendirdiklerini dile getiren Ülkem, İmralı adasının askeri bir alan olduğunu ve özel bir ekip tarafından 'güvenliği'nin alındığını vurguladı. 

KADINLARIN MÜCADELESİ DİRENİŞ VE ÖZGÜRLÜKTÜR

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan Ülkem, hazırlıkların üst düzeyde olması gerektiğini belirterek, "Kadınların mücadelesi kendileşme mücadelesidir, direniş ve özgürlüktür. Örgütlü Kürt kadınları ve Kürdistan kadınlarının öncülüğünde, kendi varoluşları için mücadelenin büyütülmesi gerekir. Kendi varlık ve özgürlüklerini korumak için bunun yapılması gerekir. 8 Mart'ın anlamı mücadele ve direniştir" diye konuştu. 

Kürdistan ve Türkiyeli kadınların savaşı her alana yayan faşist Erdoğan'a karşı radikal bir tutuma sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Ülkem, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Kadınlar, tacizi, tecavüzü ve gasbı teşvik eden Türk devletinin politikalarına ve saldırılarına karşı ortak tavır almalılar. Kadınlar tarihsel rollerini daha aktif biçimde oynamalılar. Kendi özgürlüklerini ve Önder Apo'nun özgürlüğünü bir olarak görmeliler."