Ehmed: Omuz omuza savaşıyoruz yalan haberlere itibar etmeyin

Devrimci Güçler Komutanı: İşgalci Türk medyası ve onun yandaşlarına itibar etmeyin, Devrimciler Ordusu, YPG ve YPJ ile birlikte Efrîn savunmasında yerini alıyor.”

Bazı basın organlarında "QSD’den ayrıldılar Türkiye’nin desteklediği grupların yanına geçtiler” şeklinde servis edilen haberleri yalanlayan Ceyş’ül Suvar (Devrimci Güçler) Komutanı Hecî Ehmed, "İşgalci Türk medyası ve onun yandaşlarına itibar etmeyin, Devriciler Ordusu, YPG ve YPJ ile birlikte Efrîn savunmasında yerini alıyor” dedi.

Türk özel savaş medyasının Efrîn işgalini meşrulaştırmak için yaptığı yalan ve propaganda haberleri Rusya’ya yakın siteler de tekrarlıyor. Sputnik öğlen saatlerinde Al Mastar’a dayandırdığı haberde, "Demokratik Suriye Güçleri içindeki büyük gruplardan biri olan Ceyş'ül Suvar'ın taraf değiştirerek Türkiye destekli güçlere dahil olduğunu” duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) içinde yer alan gruplardan olan Ceyş'ül Suvar yalan ve propaganda içiren haberi ilk ağızdan yalanladı. Ceyş'ül Suvar Komutanı Hecî Ehmed, YPG/YPJ ile birlikte Efrîn savunmasında olduklarını belirterek, "İşgalci Türk devletinin havuz medyasının Ceyş’ul Suvar’ı hedef alan haberler, bizi yakından ve uzaktan bağlamıyor. Bu haberlerin gerçekle hiçbir alakası yoktur, tamamen yalandır” dedi.

Efrîn’de birlikte yaşayan halkların şimdi omuz omuza işgale karşı savaştığını belirten Ehmet sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu fırtına bizi de içine almaktadır. Efrîn’de tüm savunma güçleri birlikte hareket ediyoruz. Yıllardır bu topraklarda ortak yaşadık, omuz omuza düşmana karşı savaşıyoruz. Hala da bu mücadelemiz devam ediyor. İleride de savaşmaya devam edeceğiz. Dışarıdan söylenen farklı farklı sözler ve bizim adımıza yapılan açıklamalar, karşıt düşman faaliyetleridir ve yalandan ibarettir. Aslında bunlar böyle yalanlara ihtiyaç duyuyorlar. Kendi taraflarına moral vermek ve bizim halkımızda da moral bozukluğu yaratmak istemektedirler.”