Kürt Kadın Platformu'nun sonuç bildirgesi

Birleşik Kürt Kadın Platformu konferansının sonuç bildirgesinde, "Birlik olunmadan sömürge ve soykırım bitmez" denildi.

Birleşik Kürt Kadın Platformu, kuruluşunun ikinci yıl dönümünde düzenlediği konferansın sonuç bildirgesini açıkladı.

'BİRLİK OLMADAN SOYKIRIM VE SÖMÜRGE BİTMEZ'

Platformun bildirgesi şöyle:
"Birleşik Kürt Kadınları Platformu olarak, kuruluşumuzun ikinci yıl dönümünde bir kez daha farklı Kürt kurumları, siyasi partiler, Kürt kadın inisiyatif ve hareketlerinden kadınlarla ‘buralıyız, buradayız, birliğimiz özgürlüğümüzdür’ şiarıyla bir araya geldik.
Kürdistan coğrafyasında yaşanan hak ihlallerini aşan saldırılar ve yaşanan büyük acıları Kürt kadınları olarak tartıştık.
Ve tek bir sonuca vardık; Kürtler birlik olmadan başta Kürt kadınları olmak üzere Kürdistan’ın dört tarafına dayatılan soykırım ve sömürge politikalarından kurtulamayız.
Özgürlüğümüzün tek çaresi tüm parçalardaki Kürtlerin birliği ve dayanışmasıdır.
Mücadeleci, sorgulayıcı tavrımızı, birlik isteğimizi başta Kürt siyasetçiler ve Kürt halkına duyurmak istiyoruz. Her çevreden Kürt kadınları olarak Kürtlerin birliğini mücadelemizin itici gücü olarak kabul ediyoruz.

'ÖZGÜRLÜK İÇİN KADIN BAKIŞI...'

Yine resmi ideolojilerin kadını yok sayan erkek egemen, feodal, militarist tavrını kabul etmiyoruz.
Bize dayatılan ‘parçalanmışlığa’ karşı çıkıyoruz.
Kürtlerin özgürlüğü için kadın bakış açısını, birlik isteğimizi ortaya koyuyoruz.
Kararlıyız, vazgeçmiyoruz, birliğimiz için Kürtler arası diyalogda ısrarcıyız. Bir kez daha ısrarla çağrıda bulunuyoruz; ya bir oluruz ya da bir bir yok oluruz!
Eyşe Şan’ın Amed’e defnedilme isteğini biz Kürt kadınlarına vasiyeti olarak kabul ediyoruz; cenazesinin Buca/İzmir'den Amed’e getirilmesinde çaba sahibi olacağız.
İkinci yıl dönümü konferansımız tüm kadınların Kürt parti, kurum, kuruluş, inisiyatif, hareketlerine birlik çağrısı olan, ’Ey Kurdino, ger ku em nebin yek, Emê biçin yek bi yek' çağrısıyla son buldu."