KNK heyeti, KCK ve KJK’li yetkilileri ziyaret etti

KNK heyeti KCK ve KJK’li yetkililerle görüştü. Görüşmelerde ulusal birlik ilkeleri ele alındı.

KNK Başkanlık Divanı Üyesi Faruk Cemil, KNK Yürütme Konseyi Üyesi Dr. Kamuran Bervarî, KNK Yürütme Konseyi Üyesi ve Kadın Komisyonu sorumlusu Pervin Eziz, KNK Eşbaşkan Yardımcısı Şahla Hafit ve KNK üyesi Ferhad Doskî’den oluşan KNK heyeti ilk olarak KCK’li yetkililerle bir araya geldi.

KNK Heyeti, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rıza Altun tarafından karşılandı.

Görüşmenin ana gündemini KNK’nin Hewler’de beyan ettiği 21 maddelik ulusal birlik ilkeleri oluşturdu. Yine ulusal birliğin çözüm yöntemleri ve KNK’nin üstlendiği bu tarihi amacın önemi değerlendirildi. Kürt toplumunun tamamının ulusal birlik çalışmalarına katılması vurgusu yapılan görüşmede; karşılaşılan sorunlar, engeller ve baskılar hangi ölçüde olursa olsun üzerine gidilip, Kürt halkının birlik umutlarının gerçekleşmesi gerektiği belirtildi. Kürtler üzerindeki işgalin her açıdan olduğu dile getirilen görüşmede KCK ve KNK’li yetkililer, buna karşı mücadelenin de her açıdan olması gerektiğini, Kürtlerin ortak bir diplomasi gücüne, ortak bir savunma gücüne ve idari yapılanmaya sahip olması gerektiğinin altı çildi. Yine KNK’nin açıkladığı 21 maddelik ilkelerden biri ve ilki olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlaması için mücadele edilmesi gerektiği kaydedildi.

Görüşmeler ardından KNK ve KCK’li yetkililer ortak bir basın açıklaması yaptı.

‘KÜRTLERİN ÖZLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ’

KNK heyetini temsilen konuşma yapan Başkanlık Divanı Üyesi Faruk Cemil, Güney Kürdistan halkının tek umudunun Kürt halkının birliğini gerçekleştirmek olduğunu dile getirirken, Süleymaniye’de gerçekleştirdikleri çalıştayın oldukça önemli olduğunu aktardı. Kürt ulusal birliğini ve kongresini gerçekleştirmek için çabalarını daha arttırdıklarını söyleyen Faruk Cemil konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Tüm parçalarda ulusal birlik için konferanslar düzenlemek istiyoruz. Bunun için siyasi çevreler, aydın ve yazarlar, bağımsız şahsiyetlere ve toplumun tüm kesimleriyle görüştük, görüşüyoruz. Yakın Süreçte Güney Kürdistan’da ulusal birlik için konferans düzenleyeceğiz. 15 Temmuz’da düzenlediğimiz çalıştaya katılmayan KDP’ye de Güney’de gerçekleştireceğimiz ulusal birlik konferansına katılmaları için davet mesajı yolladık. Tüm parçalarda konferanslarımızı tamamladıktan sonra genel bir konferans yapmak istiyoruz. Bu konferans aracılığıyla amacımız olan ulusal kongreye ulaşıp Kürtlerin özlem ve umutlarını gerçekleştirmek istiyoruz.”

KNK heyetinin açıklaması ardından KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ta şunları söyledi:

“KNK Kürdistan halkı için değerli bir çalışma yürütüyor. KNK’nin yürüttüğü bu faaliyeti başarıya götüreceğine inanıyorum.

Bugün Ortadoğu büyük bir savaş yaşanıyor. Kürtlerde bu savaş mıntıkası içerisinde yaşıyor. Belki de en büyük savaş Kürdistan coğrafyasında yaşanıyor denilebilir. Kürtler bu büyük savaş koşullarında geri dönüşü olmayan ağır darbeler yemek istemiyorlarsa ulusal birlik ve kongrelerini gerçekleştirmelidirler. Kürtler için ulusal birlik ve ulusal kongrelerini gerçekleştirmek havadan ve sudan çok daha önemlidir. KNK’de bu bilinçle atılımlarını gerçekleştiriyor. Aşamaları olan bu atılımların ilkini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler. Kendilerini kutuluyorum. Kürt ulusal birliği ve kongresi için KNK atılımlarının ikinci aşamasını gerçekleştiriyor. Evet, belki bazı sorunlar ve sıkıntılar yaşanıyor olabilir ancak; KNK de bu sıkıntı ve sorunları aşmak için harekete geçmiş ve bu şekilde Kürt ulusal birliği ve kongresini gerçekleştirmeyi amaç edinmiştir.

‘HERKESİN GÖZÜ KÜRTLERDEDİR’

KCK olarak Kürdistan halkının çalışması olarak gördüğümüz KNK’nin öncülük ettiği bu çalışmaya her açıdan destek sunuyoruz. Kürt sorunu bir parçanın ya da bir partinin sorunu tek değildir, tüm Kürt toplumunun sorunudur. KNK de bu amaçla kurulmuş ve bu amaçla çalışmalarını yürütmektedir. Çalışmalarında da başarılı birçok sonuç elde etmiştir. Bu başarılı sonuçları üzerinden de çalışmalarını sürdürmektedir. İnancım odur ki yürüttükleri bu çalışmalarda ısrarcı olurlarsa büyük başarılar elde edecek ve halkımızın isteğini, tarihin isteğini ve insanlığın isteğini gerçekleştireceklerdir. Herkesin gözü KNK’nin başlattığı bu atılımda, Kürtlerdedir. KNK de toplum içerisinde gelişen bu umutları kırmadan başarıya ulaştırmak istemektedir. O nedenle kutsal bir çalışma yürütmektedirler. Bu çabaları için KNK’ye teşekkürlerimizi iletiyorum. PKK ve KCK olarak her açıdan KNK’nin hizmetindeyiz. Kürtlerin birliği için bizden ne isteniyorsa gerçekleştirmek için hazır olduğumuzu belirtiyorum.”  

KCK’li yetkililerle görüşmelerini tamamlayan KNK heyeti buradan ayrılarak, KJK’li yetkililerle görüştü.  KNK heyeti, KJK Koordinasyon Üyeleri Besê Erzincan ve Dr. Jiyan Garzan tarafından karşılandı.

‘ULUSAL BİRLİK VE ULUSAL KONGRE KÜRT KADINLARI İÇİN UMUT KAPISIDIR’

KNK ve KJK görüşmesinde, ulusal birlik çalışmalarının kadınlar için ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı. Kürdistan’ın parçalanmasında en büyük yıkımı ve zararı kadınların gördüğü ifade edilen konuşmalarda, Kürtlerin birliği ve ulusal kongrenin en çok kadınlar için umut kapısı olduğu belirtildi.  KNK yetkilileri, Kürdistanlı kadınların direnişine değinerek, Kürt kadınlarının ulusal birlikte oynayacakları rolün önemli bulduklarının altını çizdi. KJK’li yetkililer, Kürt kadınlarının tüm parçalarda geliştirdiği kahramanca direnişin dünya kadınları için bir sembol olduğunu kaydederek, ulusal birlik ve ulusal kongre çalışmaları için her konuda destek sunmaya hazır oldukları mesajını verdi.

Görüşmelerin ardından KNK ve KJK’li yetkililer ortak bir basın açıklama yaptı. Medya Savunma Alanlarındaki görüşmelerini sonuçlandıran KNK’li yetkililer Hewler’e doğru harekete geçti.