KJK’den Ayne Yıldırım için başsağlığı mesajı

Ayne Yıldırım’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınlayan KJK, “Özgür ve demokratik bir Kürdistan'ı yaratarak bu özlemlerini yaşamsallaştıracağız” dedi.

KJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Ayne Yıldırım’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. KJK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Ayne Yıldırım'ın Rêber Apo başta olmak üzere ailesine ve akraba çevresine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bir kadın, bir ana, bir yurtsever olarak yaşamı boyunca mücadeleyle yüreği atmış, büyük değerleri sahiplenerek ve koruyarak yaşamayı esas almış bir yürüyüşçüdür Ayne Yıldırım. Kürdistan'da gelişen özgürlük mücadelesine Kürt analarının o büyük yüreği ile katılmış, bulunduğu yerden bu mücadelenin kazanması için yurtseverlik görevlerine sahip çıkmıştır. En büyük arzusu Kürdistan'da yaşamak, en büyük hasreti ise İmralı'da bulunan kardeşi Rêber Apo ve oğullarını görmekti. İsteklerini, hayallerini yaşayamadan ve hasretini gideremeden vefat etti. KJK olarak Direnen ve bedel ödeyen bir Kürt anası olarak bu mücadelede verdiği emeklere, hayallerine ve hasretine sonuna kadar sahip çıkacağımızı belirtiyoruz. Özgür ve demokratik bir Kürdistan'ı yaratarak bu özlemlerini yaşamsallaştıracağız. O’nun şahsında tüm şehit annelerinin özgürlüğü hakeden kadınlarımıza emek ve bağlılıklarına layık olma sözünümüzü yeniliyoruz. Acıları, özgürlük mücadelesiyle başarıya, sevgiye dönüştürmenin çabasını daha da geliştirerek vereceğiz. Bu temelde başsağlığı temennilerimizi yineliyoruz.”