YENİLENDİ-Kerkük’ten son bilgiler

Peşmerge güçlerinin çekilmesi sonucu Kerkük’e giren Heşdi Şabi güçlerinin merkezden çekilerek şehir etrafında konumlandıkları bildirildi.

Peşmerge güçlerinin çekilmesi sonucu Irak ordusuyla Kerkük’ü ele geçiren Heşdi Şabi güçleri, Irak başbakanı Abadi’nin talimatı üzerine şehir merkezinden çekildi.

Heşdi Şabi Güçlerinin Kerkük’ün etrafında konumlandıkları bildirildi. Kerkük şehir merkezindeki otoritenin ise Irak askerleri ve federal polise teslim edildiği belirtildi.

Heşdi Şabi güçlerinin Qeywan, Havaalanı ve Asker Xalid bölgelerine yerleşerek Kerkük'ü kuşatma altında tuttukları belirtildi. 

Heşdi Şabi ve Irak ordusu, Peşmerge güçlerinin geri çekilmesi sonucu 16 Ekim günü Kerkük ve çevresindeki onlarca yerleşim yerlerini ele geçirmişlerdi.

BAĞDAT'TAN AÇIKLAMA

Irak İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Wehap Etaî ise, Kerkük'te yaşanan son duruma ilişkin yaptığı yazılı açıklamada "güvenlik güçlerinin görevi başında olduğunu ve durumun sakin olduğunu" söyledi.

DÖNÜŞLER BAŞLADI

Bu arada saldırıların başladığı gün Kerkük’ten göç eden çok sayıda kişinin şehre geri dönmeye başladığı bildirildi. Fakat halkın gelişmelerden kaygı duyduğu, geri dönen birçok ailenin dün tekrar göç ettikleri belirtiliyor.

GENÇLER EYLEM YAPTI

Dün gece Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Kerkük'ün Rehîmawa Mahallesi'nde devriye gezen Irak Federal Polisi halk tarafından protesto edildi. Rehîmawa pazarında bazı gençler Irak polisine tepki gösterdi ve bir genç polis aracının üzerine çıkarak Irak bayrağını söktü. Bunun üzerinde hızla bölgeden uzaklaşan Irak polisi havaya ateş açarken, halk da taşlarla karşılık verdi. 

XÛRMATÛ'DA SON DURUM

Selahadîn vilayetine bağlı Xûrmatû ilçesinde dün gece bir grup gönüllünün Heşdî Şabî'nin kentten çıkarılması için düzenlemek istediği eyleme Irak ordusu ve Haşdî Şabî güçleri tarafından ateş açıldı. Saldırıda can kaybı ve yaralı olmadığı bildirildi.