KCDK-E’den Şengal için kesintisiz eylem çağrısı

KCDK-E, Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırılara karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve dostlarını kesintisiz eyleme çağırdı.

Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılara “Kesintisiz eylem” çağrısı yaptı.

İşgalci Türk devletinin Kürt halkının kutsal değerlerine Şengal’e saldırdığını belirten KCDK-E Eş Başkanlık Divanı açıklamasında şunları belirtti:

“Barbar DAİŞ çetelerinin zulmüne, katliamına boyun eğmeden direnmiş Şengal halkına dönük Türk devleti yeni bir katliam ve ferman peşindedir. Güney Kürdistan’a dönük saldırıların ardından DAİŞ zihniyetli Türk ordusu bugünde Şengal’de sivillere dönük katliam startını vermiştir. Savaş uçaklarıyla bugün sivillere dönük yapılan bombardımanlar açıkça Kürdün imhasını ve jenosidini hedefliyor.

Efrîn’de olduğu gibi Şengal’de de açıkça siviller hedefleniyor. Birçok sivilin hedef olduğu bugünkü saldırılarda birçok sivil yaralandı. Direkt sivilleri hedefleyen bu alçakça saldırı halkımızın katliamını ve değerlerini yok etme amaçlıdır.

Savaş uçakları halen Şengal’i aralıksız bombalıyor. Akşam saatlerinde başlayan bombardıman sürdüğü ve tehlikenin devam ettiği bilinmektedir. Barbar DAİŞ çetelerinin katliamlarının henüz hafızalardan silinmediği böyle bir süreçte Şengal halkının ne büyük bir tehlike ve tehdittin altında olduğunu bilmemiz gerekiyor.

DAİŞ çetelerinin Şengal’e saldırılarında onları yapayalnız barbarlarına eline terk eden KDP, bugünde çetelerin sahipleri işgalci Türk devletinin eline terk etmektedir. Tarih tekrar ihaneti yazıyor. Hem Güney Kürdistan ve hem de Şengal’de halkımız büyük bir tehlikenin tehdittin altındadır.

Her türlü teknolojik savaş araçlarıyla sürdürülen bu imha saldırılarına karşı halkımızı duyarlı olmaya ve an itibariyle ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Türk devletinin elini kolunu sallayarak halkımız üzerinde katliam gerçekleştirmesine göz yuman işbirlikçi güçlere, uluslararası kurumlara, devletlere ve güçlere tepkimizi haykırmak ve yeni katliam fermanlarını engellemek için kesintisiz eyleme çağırıyoruz.

Her parça toprağımızda şehitlerimizin kanının olduğu bu değerli toprakları korumak, savunmak tüm Kürt halkının onuru ve şerefidir. Tüm parçalardan halkımız, seferberlik ruhuyla Şengal’e dönük bu alçak saldırıya karşı başkaldırmalıdır.

KCDK-E olarak başta Êzidî halkımızı, tüm toplum merkezlerimizi, yurtsever halkımızı, duyarlı, devrimci demokrat herkesi zaman hiç geçirmeden halkımızı demokratik tepkilerini göstermek ve Şengal halkıyla yekvücut olmak için Avrupa, Kanada, Japonya, Avusturalya ve her yerde sokaklara ve eylemlere çağırıyoruz. Şengal’i kutsal topraklarımızı savunmak ve yeni işgalleri engellemek için seferber olmaya çağırıyoruz.”