HPG: Heftanin’de en az 16 asker cezalandırıldı

Türk devletinin Heftanin’deki işgal saldırılarına karşı HPG/YJA Star gerillalarının aralıksız direnişi devam ediyor. Gerillaların gerçekleştirdiği eylemlerde en az 16 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları'ndan Heftanin bölgesinde başlattığı işgal harekatına yönelik güçlerinin tarihi direnişinin devam ettiğini belirtti.

HPG, Heftanin’deki eylemlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“14 Temmuz direniş ruhuyla Heftanin’de yürütülen görkemli direniş, faşist sömürgeci TC devletine ağır darbeler vurularak işgale geçit verilmeyeceğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Faşist TC devletinin işgalciliğine karşı güçlerimizin Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Heftanin bölgesinde gerçekleştirdiği ve işgalcilere ağır darbelerin vurulduğu eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

XANTUR’DA HAREKET HALİNDEKİ İŞGALCİLER VURULDU

12 Temmuz günü sabah saatlerinde Xantur alanında güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmaların yaşandığını ve güçlerimizin işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntılarını 13 Temmuz tarihli açıklamamızda kamuoyu ile paylaşmıştık. Güçlerimiz aynı alanda bulunan Şehit Rojin Gewda Tepesi yakınlarında hareket halinde olan düşman birliklerini de hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 5 asker cezalandırılırken 1 asker de yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu etkili eylemler ardından işgalci TC ordusu Xantur alanını obüs, havan ve savaş uçakları ile bombalamıştır. Xantur alanında yaşanan çatışma ve bombardımanlarda Rüstem arkadaşımız kahramanca bir şekilde düşmana karşı savaşmış ve şehadete ulaşmıştır.

11 ASKER CEZALANDIRILDI

Güçlerimiz 12 Temmuz günü 07.50, 09.00, 10.45, 15.30 ve 16.30 saatlerinde Tepê Dupişk alanındaki işgalcilere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde 5 düşman askeri cezalandırılmıştır.

12 Temmuz günü saat 08.00'da Şehit Delal Hava Savunma Birlikleri'miz Kartal Tepesi'nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın bulunduğu 2 farklı noktanın isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 08.30'da güçlerimiz, Şehit Ciwana ve Şehit Serfıraz tepelerinde bulunan işgalcilere yönelik suikast eylemleri düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde 2 asker cezalandırılmıştır.

Yine aynı gün saat 15.00'da güçlerimiz, Koordine Tepesi'ndeki askerleri hedeflemiştir. Düşman askerlerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 asker cezalandırılmıştır.

13 Temmuz günü sabah saatlerinde güçlerimiz, Şehit Berivan ve Tepê Tunelê alanlarında bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 3 düşman askeri cezalandırılmıştır.

13 Temmuz tarihli açıklamamızda Bektorya alanında gerçekleştirilen eylemler ile yaşanan çatışmalar ile ilgili bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştı. Güçlerimiz Tepê Kartal ve Şehit Birhat mıntıkalarında işgalcilere ağır darbeler vurmuş ve işgalciler alana yönelik bombardımanlar gerçekleştirmiştir. Yaşanan çatışma ve bombardımanlarda kahramanlık destanı yazarak işgalcilere karşı savaşan Ozan, Zeynep, Gever ve Şoreş yoldaşlarımız şehitler kervanına katılmıştır.”

HPG diğer alanlardaki eylemler ve işgal saldırılarına ilişkin de şunları belirtti:

BAGOK’TA EYLEM

"12 Temmuz günü saat 19.30'da güçlerimiz Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında Mardin'in Bagok bölgesinde bulunan Sivax karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan tepedeki düşman askerlerine yönelik eylem düzenlemiştir. Bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

BAŞKALE’DE 1 ASKER CEZALANDILDI

5 Temmuz günü gece saatlerinde güçlerimiz Van'ın Başkale ilçesine bağlı Mendine karakolu çevresindeki askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 asker cezalandırılmıştır. Eylem ardından işgalci güçler, alanda bir operasyon başlatmıştır. Liseke, Xoçta ve Bezeke köylerini de kapsayan bu operasyonda işgalci askerler bu köylerde arama tarama faaliyeti yürütmüştür. Alandaki düşman hareketliliği halen devam etmektedir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARI'NI BOMBALADI

İşgalci TC ordusu 13 Temmuz günü Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

Saat 12.20'da savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Golka ve Beşiri köyü alanlarını bombalamıştır.

Saat 13.00 ve 17.30'da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Sida alanını bombalamıştır.

Saat 17.30'da savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Mervanos alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, bombardımana tabi tutulan bölgelerde yangın çıkmıştır.”