YENİLENDİ

HPG: Şemdinli'de 17 asker öldürüldü, 37 yaralı, 9 kayıp

HPG, Hakkari ve Şırnak'ta 6 ayrı üs bölgesine yönelik eylemler gerçekleştirildiğini açıkladı. HPG, sadece Şemdinli'ye bağlı Ortaklar Köyü Süngü Tepesi'nde Türk ordusunun 17 ölüsü, 37 yaralısı , 9 kaybının olduğunu bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 9 Kasım günü akşam saatlerinde ve 10 Kasım günü saat 09:00 sularında Türk devletinin 6 ayrı askeri üs alanı ile Şırnak Valiliği’nin gerillalar tarafından vurulduğunu açıkladı. HPG, “Bu kapsamda Şemdinli’ye bağlı Bêsosın Köyü Sılor Tepesi (Ortaklar Köyü Süngü Tepesi), Hakkari Dağ Komando Tugayı, Şırnak 23. Tümen Komutanlığı Merkez Alanı, Cizre Tank Taburu, Silopi Hacılar Askeri Toplanma Alanı ile Silopi’ye bağlı Şehit Mesut Sınır Karakolu etkili bir biçimde vurulurken, saat sabah 9’u 5 geçe Şırnak Valiliği’nin önüne de bir atımlık vuruş gerçekleştirilmiştir” dedi.

BÊSOSIN'DA 

“Yeni bir taktik ve teknikle gerçekleştirilmiş bulunan bu devrimci hamlede düşmanın yaşadığı önemli kayıplar olmuştur” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Ancak her zaman olduğu gibi faşist Türk devleti gerçekleşen bu eşzamanlı ve kapsamlı eylemlerde yaşadığı kayıpları büyük bir maharetle gizlemiştir. Sadece Bêsosın Sılor Tepesi’ndeki olayı gizleyememiş, burada 7 kaybını ve 25 yaralı verdiğini kabul etmek zorunda kalmıştır. Oysa kendi kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre; dün sabah saatleri itibariyle bu eylemin sonucunda Türk ordusunun 17 ölüsü, 37 yaralısı ve 9 da akıbeti henüz belli olmayan kayıp askeri vardır. Türk ordusunun burada yaşadığı kayıplara bakıldığında diğer yerlerde de önemli oranda kayıplar verdiği muhakkaktır.

Bu eylemsel hamle, Atakan Mahir ve Zeki Şengali yoldaşlar şahsında son dönemde şehit düşen yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.”