HPG’den ‘Kerkük’ü savunma’ çağrısı

HPG ve YJA Star gerillaları ve gönüllü halk Kerkük kent merkezinde halkı korumak için savunma hattı oluşturdu. HPG, ‘Kerkük’ü savunmak isteyen mevzilerimize gelsin’ çağrısında bulundu.

Irak ordusuna bağlı Heşdi Şabi güçlerinin Kerkük kent merkezine yönelik sonrası HPG ve YJA Star gerillaları halkı korumak için savunma hattı oluşturmaya başladı.

Topraklarını korumak için silahlanan çok sayıda yurttaşın da HPG ve YJA-Star gerillalarıyla birlikte savunma hattına katıldığı bildirildi. Kent merkezinde çatışmaların başladığı gelen bilgiler arasında.

Bölgede bulunan HPG Güçleri Komutanlığı, ‘’Kerkük’ü savunmak isteyenler mevzilerimize doğru gelsin’’ çağrısında bulundu.

ÇATIŞMALARA İLİŞKİN SON DURUM

Diğer yandan, yerel kaynaklar peşmerge güçlerinin Duzxurmato ilçesinden başlayıp, Keyvan ve Kerkük kent merkezindeki Rahimava mahallesine kadar olan geniş bir bölgede bazı yerlerden çekildiğini belirtti. 

Yaşanan çatışmalarda şehit düşen pêşmergelerin olduğu ve Heşdî Şabî'den de ölenlerin olduğu gelen ilk bilgiler arasında.

Kerkük'teki çatışmalara ilişkin haber: https://anfturkce.net/kurdistan/hesdi-Sabi-ile-pesmergeler-arasinda-siddetli-catismalar-yasaniyor-97562