Heftanin ve Zap şehitlerinin kimlikleri açıklandı

HPG, Heftanin ve Zap’ta şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı. HPG, “yoldaşlarımız son anlarına kadar büyük emeklerin sahibi olmuşlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklaması şöyle:

26 ve 27 Ekim günleri işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin ve Zap bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda 4 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Argeş Cudi
Adı Soyadı: Harun Akyol
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: İydi - Edip
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Ekim 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Dıjwar Koçer
Adı Soyadı: Agit Kaçar
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Kudret – Görgün
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Ekim 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Baran Nidal Digor
Adı Soyadı: Vedat Parlak
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Bedia – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2019 / Zap

 

Kod Adı: Canfeda Xerzi
Adı Soyadı: Can İnaç
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Çiçek – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2019 / Zap

Argeş, Dıjwar, Baran ve Canfeda yoldaşlarımız, Kürdistan halkının özgürlüğünü sağlamak için Kürdistan’ın farklı şehirlerinden gerilla saflarına katılmıştır. Bir halkın umutlarını omuzlarında taşıyan kahraman yoldaşlarımız, saflara katıldıkları ilk günden itibaren kendilerini Kürt halkını korumaya ve özgürleştirmeye adamışlardır. Kaldıkları alanlarda yaşamdaki samimi duruşları ve yoldaşlara olan saf yaklaşımları ile tanınan yoldaşlarımız, dönem görevlerine büyük bir sorumlulukla yaklaşarak bu görevleri en iyi şekilde tamamlamaya çalışmışlardır. Tüm zorlu koşullarda devrimci çizgilerinden asla taviz vermeyen yoldaşlarımız, son anlarına kadar büyük emeklerin sahibi olmuşlardır.

Şehadete ulaşan Argeş, Dıjwar, Baran ve Canfeda yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve yoldaşlarımızın taşıdıkları özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."