HDP'li kadınlar ayrımcı infaz yasasını protesto etti

HDP Kadın Meclisi, kadına karşı suç işleyenlerin serbest bırakıldığına, seçilmiş kadın siyasilerin ise rehin tutulduğuna dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 'Kadın Mücadelesi Her Yerde' kampanyası kapsamında İstanbul Anadolu Adliyesi önünde buluştu. Aralarında HDP Milletvekili Züleyha Gülüm'ün de olduğu kadınlar, rehin tutulan kadın siyasilerin, katledilen kadınların ve ölüm orucunda olan Avukat Ebru Timtik'in fotoğraflarını taşıdı.

'SUÇLULAR DIŞARIDA, SEÇİLMİŞLER REHİN'

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, AKP-MHP oylarıyla kadına yönelik suç işleyen erkeklerin serbest bırakıldığını, seçilmiş siyasilerin, kadınların ve çocukların cezaevinde tutulduğunu belirtti, "Hükümet suç işliyor" dedi.
Gülüm, hükümete "Sadece kendi yandaşlarınıza çıkardığınız infaz paketini geri çekin. Ceza infazında eşitlik sağlayın. Özellikle 65 yaş üstü hasta tutsaklar olmak üzere kadınlara ve çocuklara tahliye imkanı sağlayan yeni bir düzenleme yapın" diyerek seslendi.
HDP Kadın Meclisi adına Münevver Berk tarafından yapılan açıklamada ise "Şüpheli kadın ölümlerinin aydınlatılması için, kaybedilen kadınların akıbetinin ortaya çıkarılması için, infaz yasasındaki eşitsizliklerin giderilmesi için, hükümlü ve tutukluların sağlık haklarının korunması için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.