HDP: Dersim’deki cinsel istismar tesadüfi değil

  HDP, Dersim'deki cinsel istismarın sorumlusunun AKP olduğunu belirtti, "Dersim’e yönelik yozlaştırma girişimleri tesadüfi değil" dedi.

HDP Kadın Meclisi, Dersim’deki cinsel istismara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Munzur Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Cem Tekinoğlu’nun ‘bazı kadın öğrencilere cinsel saldırıda bulunduğu, öğrencileri tehdit ederek vali, kaymakam ve üst düzey kamu görevlileri ile para karşılığı cinsel ilişkiye zorladığı’ kadın öğrencilerinin beyanıyla yakın dönemde ortaya çıkmıştı. Yine Pertek ilçesinde Harun Yıldırım adlı erkeğin, yaşları 11 ile 16 arasında değişen çok sayıda çocuğu istismar ettiği ortaya çıkmıştır. Pertek Cumhuriyet Başsavcılığı başlattığı soruşturmada, cinsel istismara ilişkin gizlilik kararı almıştır.
Dersim’in kültürüne, insanlarına yönelik saldırılar ve yozlaştırma girişimleri tesadüfi değildir. Dersim halkı, kadın ve çocuk düşmanı AKP iktidarının bu tür politikalarıyla Dersim’deki kadın özgürlük mücadelesine saldırmayı amaçladığının farkında. Nitekim, son 5 yıldır yoğunlaştırılmış bir şekilde kuşatmaya almak istediği, Dersim’deki kadın özgürlük ve direniş mücadelesi ile Dersim halkının özgün kimliği, kültürü ve direnme alanlarıdır.
Erkek-devlet; Kürt ve Alevi karşıtlığı, asimilasyon ve inkar siyaseti ile cinsiyetçi, istismarcı, militarist politikalarıyla kendini Dersim’de yaşatmaya çalışırken, toplumdaki erkekliğe de bilinçli bir alan açıyor."

'ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ!'

HDP Kadın Meclisi, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:
"AKP’nin kadın ve çocuk düşmanı politikalarına boyun eğmeyeceğimizi, Dersim başta olmak üzere yaşanan istismar olaylarının takipçisi olacağımızı, gizlilik kararı koyarak cezasızlığı meşrulaştırmaya çalışanlara asla geçit vermeyeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz."