Efrin Direnişi 31'inci günde: CANLI BLOG

Efrin’deki Çağın Direnişi 31’inci günde. YPG/YPJ savaşçıları dün birçok noktada işgalci güçleri vurdu. Efrin Sağlık Meclisi de kimyasal silahlara ilişkin bulguları açıkladı. Çatışmalar ve bombardıman devam ediyor. Gelişmeleri anlık olarak bildiriyoruz.

22:41

İşgalci Türk ordusu Şera’nın Elke köyüne ve Metina köyünde bulunan Şehit Refik Şehitliği çevresine top atışı yapıyor.

20:44

Türk devletinin uluslararası kanunlara göre yasak olan silahları kullanmasına ilişkin basın toplantısı yapan MSD, “Kimyasal Silah Karşıtı Örgütüne bir an önce Efrîn’e gelerek Klor Gazı kullanımına yönelik araştırmalar yapmasını ve gerekli soruşturmaları açması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

19:38

İşgalci Türk ordusu, Efrin’in Şiye ilçesine balğı Hekiçe köyü ile Cindires’in Aqile ve Senare köylerine kobra tipi helikopterlerle saldırıyor.

17:24

Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırılarına karşı Çağın Direnişi sürüyor. Raco’da Türk ordusu ve çetelerine ağır darbe vuruldu. 20 asker öldürüldü.

17:24

Kobanê’nin batısındaki Zormixarê köyünü top atışları ile bombalayan işgalci Türk devleti, şimdi de köy üzerinde keşif uçakları uçuruyor.

16:14

Çağın Direnişi’ne destek olmak için Halep’ten Efrîn’e gelen bini kişi “Yaşasın Çağın Direnişi” sloganlarıyla karşılandı.

15:28

İşgalci Türk ordusunun Efrin’in Meydanke ilçesine bağlı Derwêş köyüne yaptığı top atışları sonucu Rüstem Ehmed Cuma (41) adlı yurttaş şehit oldu.

Bugün sabah saatlerinden beri işgalci ordunun Efrin’e saldırılarında iki sivil yaşamını yitirdi, 8 sivil de yaralandı.

14:40

EFRİN'DE SON 24 SAATLİK BİLANÇO

Demokratik Suriye Güçleri Basın Merkezi, Efrin’in Raco ilçesinde 7 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi son 24 saatte Efrin’de yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı.

Açıklamada, Raco’da 7 Türk askerinin öldürüldüğünü ve işgalci güçlerin Basute köyüne top atışlarında şehit ve yaralıların olduğunu belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi’nin açıkladığı bilanço şöyle:

EFRİN KENT MERKEZİ

Halep’ten gelen halk Efrin’e ulaştığı sırada işgalci Türk devleti ve çeteleri Efrin kent merkezine top atışları yaptı. Tırınde ve Eşrefiye mahallelerinde çok sayıda top isabet etti.

RACO CEPHESİ

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri dün saat 15.00’da Raco merkezi toplarla hedef aldı. Saldırılar gece geç saatlere dek sürdü.

Bililika köyü ve çevresinde dün gece savacılarımız ve işgalciler arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 7 Türk askeri öldürüldü. Büyüyen çatışmalar Hecika köyüne de yayıldı. İşgalciler aynı zamanda çatışma alanlarına top atışları yaptı. Top atışları gece geç saatlere dek sürdü.

ŞERA CEPHESİ

Dün akşam 19.00’da işgalci Türk ordusu ve çeteleri ağır silahlarla Elke köyünü hedef aldı ve saldırılar gece geç saatlere dek sürdü.

Dün geceden beri Dersiwane köyünden Nebi Huri kalesine kadar olan alanda ve Meydanke köyü ile barajı üzerinde işgalcilerin savaş uçaklarının hareketliliği sürdü. Aynı zamanda Nebi Huri kalesi tarafında savaşçılarımız ve işgalciler arasında çatışmalar yaşandı, çatışmalar hala devam ediyor.

CINDIRES CEPHESİ

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Cindires ilçesinin sınıra yakın köylerini ağır silahlarla hedef aldı ve hava hareketliliği de aralıksız sürdü. Aynı zamanda güçlerimiz ve işgalciler arasında çatışmalar yaşandı, çatışmalar hala sürüyor.

MABETA CEPHESİ

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri ağır silahlarla Mabeta ilçe merkezini ve çevre köylerini hedef aldı.

ŞERAWA CEPHESİ

Şerawa ilçe merkezi ile Basute ve çevre köyleri işgalci Türk ordusu ve çetelerinin hedefi oldu. Saldırılar sonucu bir sivil şehit oldu ve çoğu çocuk çok sayıda kişi yaralandı.”

14:24

Efrin’in Şiye ilçesinde işgalci Türk devlet güçleri ile QSD savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölge savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Efrin’in Şiye ilçesine bağlı köylerde saldırılarını tırmandırdı. Bölgeden alınan bilgilere göre, Hekiçe ve Merwaniye köylerinde Demokratik Suriye Güçleri ile işgalci güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Türk ordusunun söz konusu köyleri ve çevresini uçaklarla bombaladığı da gelen bilgiler arasında.

Bölgedeki çatışmalar devam ediyor.

 

 

 

 

14:17

Efrin'in Şiye ilçesine bağlı Hêkiçê ve Merwaniye köylerinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

14:10

 İşgalci Türk ordusu ağır silahlarla Kobane’nin batısında bulunan Zormixar köyüne saldırıyor.

13:59

Türk devleti ve DAİŞ-El Kaide çeteleri bir vahşete daha imza attı. Oyun oynayan çocukları bombalayan Türk devleti, bir çocuğu katletti, 6’sı çocuk 9 sivili ise yaraladı. 

Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basute köyüne yönelik top saldırısı sonucu 13 yaşındaki kız çocuğu Heyva Mihemed Kelho şehit düştü, 6’sı çocuk 9 sivil de yaralandı. Çocukları oyun oynarken, işgalci Türk ordusu tarafından hedef alındığı öğrenildi.

İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide çeteleri, dün geceden bu yana Efrin merkez ve ilçelerine başlattığı yönelik dört koldan kapsamlı bir saldırı başlattı. Efrin merkez ve Şera, Raco, Cindirese, Şerava ve Basute köyü dün geceden buyana aralıksız bir şekilde bombalanırken, savaş uçaklarının saldırıları da devam ediyor.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları saldırılara sert karşılık vermesi ardından, Türk devleti ve DAİŞ-El Kaide çeteleri yöne sivilleri hedef aldı. Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basute köyüne yönelik top saldırısı sonucu yaralanan sivillerin isimleri şöyle:

Dilber Kelho (13), Mihemed Ziyad Nebi (9), Henan Mihemed Kelho (11), Şivan Xelil Kelho (7), Xelil Nebil Kelho (42), Jinav Ziyad Kelho (8), Ava Xelil Kelho (11), Dijwar Nezmi (8), Basil Cuma Omer (27), Rami Cuma Ebdulah (28).

13:32

Devrimciler Ordusu Komutanı: Efrin halkı bu savaşı kazandı

Devrimciler Ordusu Genel Komutanı Heci Ehmed, Kuzey Suriye'deki gelişmeleri ANF'ye değerlendirdi.

 

13:11

Türk devleti yine sivilleri hedef aldı-YENİLENDİ

Türk devleti ve çeteleri yine sivilleri hedef aldı. Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basute köyüne yönelik top saldırısı sonucu 1 sivil hayatını kaybetti, 8 sivil yaralandı.

 

12:40

ANHA, işgalci Türk ordusunun Efrin ve çevresine bugün yoğunlaştırdığı bombardımanın görüntülerini yayımladı.

 

12:39

Müslim Berlin'de konuştu: NATO silahlarıyla siviller vuruluyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de TEV-DEM dış ilişkiler temsilcisi Salih Müslim, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırı ve işgal girişimine ilişkin Berlin'de basın toplantısı düzenledi.

 

12:19

İşgalci Türk ordusunun Efrin merkez ve çevresine yönelik başlattığı yoğun bombardıman devam ediyor.

 

Efrin’e yönelik işgal saldırılarını 31’inci gününde sürdüren işgalci Türk ordusu, sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor.

Efrin kent merkezi, Tilinde mahallesi ve çevre ilçelerdeki çok sayıda yerleşim noktasına top ve obüs saldırısı düzenleniyor.

Bombardımanın son dönemlerde yaşanan en yoğun saldırı olduğu kaydedildi.

 

12:11

İşgalci Türk ordusunun Efrin merkez ve çevresine yönelik bombardımanı sürüyor.

12:04

Çağın Direnişi'nden bir firar ve direniş hikayesi...

Efrîn'in başarısı Çağın Direnişçilerinin hikayelerinde gizli. Onlardan biri de Xebat Kobanê. Kız kardeşi Efrîn'de olduğu için kendisine Efrîn direnişine katılma izni verilmeyen Xebat'ın nasıl firar ederek direnişe katıldığını anlatıyor.

 

11:53

İşgalci Türk ordusu Efrin’in şehir merkezini ve Tirinde mahallesine obüs toplarıyla saldırıyor.

11:32

Direnişin 30. gününde Halep'ten Efrin'e...

Halep’te de Kürtlerin yoğun yaşadığı Şeyh Meqsut ve Eşrefiye mahallelerindeki direniş destansıydı. Kürtler Halep’te boyun eğmediler. Ve Halep’teki bu direnişin halkası Efrin’e uzanıyordu.

Halep’in mahallelerinden Efrin’e yaptığımız yolculukta Halep’teki yıkım ve direniş ile 30. Gününü geride bırakan Efrin’in direnişini sizin için görüntüledik...

 

11:11

Enternasyonalist Özgürlük Taburu: Şehitlerimizle zafere!

Şehitleri anan Enternasyonalist Özgürlük Taburu, "Kazanacağımızdan ve zaferden en küçük bir tereddüt duymuyoruz" dedi.

10:36

Şahoz Hesen: Direniş bazı güçleri yeni planlara sürükledi

PYD Eş Başkanı Şahoz Hesen, "Barbar saldırıların sahibi RTE ve onun çeteleri de yenilecek" derken, görkemli direnişin çeşitli güçleri yeniden plan yapmak zorunda bıraktığını belirtti. Hesen, BM'ye de kimyasal silah kullanımına karşı seslendi.

 

10:04

ANF, Efrin’de öldürülen çetelerin listelerine ulaştı

ANF, hem Türk devlet yetkilileri hem de Türk medyası gizlemek için özel bir çaba sarf ettiği, Efrin savaşında öldürülen DAİŞ-El Kaide devşirmesi çetelerin listelerine ulaştı. Listeye göre sadece ilk 10 günde Halep nüfusuna kayıtlı 103 çetenin öldürüldü.

09:58

İşgalci Türk ordusu Şera ilçesine top atışı yapıyor. Ayrıca Helubiye köyü, Meydanke Barajı ve Nebi Huri Kalesi çevresinde QSD savaşçıları ve işgalci güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

09:23

 

Türk savaş uçakları Efrin’in Cindirêsê ve Şera ilçelerine bağlı köylere yönelik başlattığı bombardıman devam ediyor.

İşgalci Türk ordusu Efrin’de sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor.

Türk savaş uçakları, Cindirêsê ve Şera ilçelerinin çevresi ile Dêreswane ve Nebi Hori köylerini bombalıyor.

Gece saatlerinde başlayan bombardımanın bu saatlere kadar devam ettiği öğrenildi.

09:16

Qestel Cindo'daki 3 kahraman

Tank, top ve savaş uçakları 9 gün boyunca Qestel Cindo'yu vuruyor. Sadece üç savaşçı, bombardıman altında tepeyi savunuyor. Özgür, İmad ve Canfeda. Karşılarında NATO ordusu.

 

09:14

ANF, Efrin'de son dönemlerde öldürülen çetelerin isim listesine ulaştı. İlerleyen saatlerde yayımlanacak. 

09:14

Halep’te yaşayan Kürt, Arap, Süryani, Türkmen halkları temsilcileri, Türk devleti ve DAIŞ-El Nsura çetelerinin Efrin’e saldırılarına karşı Çağın Direnişi’ni desteklemek amacıyla Efrin’e gidiyor.

Halep’in Şêxmeqsud mahallesinde Şehitler Meydanı’nda toplanan Halep halkı, Efrin’e doğru yola çıktı.

09:13

 

09:13

 

09:13

 

09:12

 

09:12