Duisburg ve Köln'de kadına yönelik şiddet protestosu-YENİLENDİ

Almanya’nın Duisburg ve Köln kentlerinde kadına yönelik şiddet ve katliamları protesto amacıyla Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafından başlatılan kampanyanın 3'cü haftasında sürüyor.

Almanya’nın Duisburg kentinde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi’nin organize ettiği eylem Averdunkplatz’da yapıldı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bayrakları ile kadına yönelik şiddeti kınayan pankartların taşındığı eyleme SKB’den de katılım oldu. Eylemde yapılan konuşmalarda HDP’li belediyelerin AKP/MHP tarafından gasp edilesi protesto edildi.

“Kadına karşı şiddete hayır”, “Jin, Jiyan, Azadi" sloganlarının atıldığı eylem, 23 Mayıs Cumartesi günü Türk devletinin Zinî Wertê’ye saldırısı ve KDP’nin Maxmûr ambargosu ve HDP belediyelerin gasp edilmesini protesto eylemine katılım çağrısı ile sona erdi.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde kadına yönelik şiddeti protesto amacıyla kadınlar bu hafta da eylemdeydi. Eylemde, Avrupa’da kadına yönelik artan şiddetin yanı sıra Türkiye’de çocuk istismarını aklamayı hedefleyen yasa tasarısına da tepki gösterildi.

Köln’de kadına yönelik şiddeti protesto amacıyla her hafta Çarşamba günleri düzenlenen eylemler 3. haftasında. Eyleme bu hafta da Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri, genç Kadın hareketi ZORA ve Viyan Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Saat 18.00’de Heumark’ta düzenlenen eylemde Almanca “Birimize saldırı hepimize saldırıdır”, “Artık yeter azalmayacağız”, “kadınlara tek kötü davranan canlı insandır” yazılı dövizler, SKB, ZORA ve TJKE bayrakları taşındı. Bildirilerin okunması ardından eylemlerin devam edeceği mesajı verildi.