DAKB: Paris yürüyüşüne güçlü katılalım

DAKB: Başta Alevi toplumu olmak üzere tüm musaip halkları ve inançları zalimin zulmüne karşı hak ve hakikat yürüyüşünde buluşmaya çağırıyoruz.

Paris katliamını protesto etmek için 12 Ocak’ta Paris’te düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yapan Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (DAKB), “Kadimden bugüne ecelsiz ölümlere karşı direnen ve bu uğurda can veren bizler nemrudi zihniyete dur diyebilmek, katliam politikalarını kınamak ve katledilen yoldaşlarımızı anmak için Paris yürüyüşünde buluşacağız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan DAKB, şunları kaydetti: “Beselerden, Zarifelerden aldığımız zulme karşı direniş ruhuyla, na hak inanca ve onun ardıllarına karşı kadim direniş geleneğini sürdüren başta Alevi toplumu olmak üzere; zulme biat etmeyen, inançla direnen tüm ötekileri, yok sayılan, sürgün ve katliamlarla terbiye edilmeye çalışılan halkları ve inançları Paris yürüyüşüne unutmadık, unutturmayacak hesabını soracağız diye haykırmaya çağırıyoruz.

Paris’te tekçi akla biat etmeyen direniş geleneğinin temsilcisi üç kadın yoldaşımızın hain bir komplo ile katledilmesinin 6. yılına girdik. Bizler biliyoruz ki bu katliamla, devrimci kadın yoldaşlarımızın şahsında halkların ve inançların rızalık şehrindeki ortak yaşam umudu hedef alınmış ve halklarımızın özgürlük mücadelesini yok etmek hedeflenmiştir.

Gecen 6 yıllık süreç içerisinde Na Hak inancın ardılları kendi iktidarlarını güçlendirebilmek uğruna her geçen gün daha da vahşileşerek yeni katliamlarla yüzünü göstermiş ve halklara adeta ya biat et ya da ölümlerden ölüm seç politikasını dayatmıştır. Adeta bir devlet politikası haline gelen katliamlara karşın halklar ve inançların, yok sayılan biata zorlanan tüm ötekilerin rızalık şehrinde özgür ve eşit ortak yaşam umudu canlılığını gün geçtikçe artarak korumakta ve yayılmaktadır.

MİT ajanlarınca planlanarak Avrupa devletlerinin gözleri önünde yapılan katliamı unutmadık ve unutturmayacağız.

Kadimden bugüne ecelsiz ölümlere karşı direnen ve bu uğurda can veren bizler nemrudi zihniyete dur diyebilmek, katliam politikalarını kınamak ve katledilen yoldaşlarımızı anmak için Paris yürüyüşünde buluşacağız.

Başta Alevi toplumu olmak üzere tüm musaip halkları ve inançları zalimin zulmüne karşı hak ve hakikat yürüyüşünde buluşmaya çağırıyoruz...”