'Attığımız her adım, her başarı şehitlerimizin intikamıdır'

Dersim'de 1996 yılında fedai eylem yapan PKK'nin öncü kadrolarından Şehit Zilan'ın mücadeleci kadınlara ilham olduğunu söyleyen HPJ'li Koçerin Koçer, "Attığımız her adım, her başarı şehitlerimizin intikamıdır" dedi.

Doğu Kürdistan Kadın Savunma Güçleri (HPJ) gerillası Koçerin Koçer, Dersim'de 30 Haziran 1996 yılında fedai eylem yapan PKK'nin öncü kadrolarından Zeynep Kınacı'ya (Zilan) ilişkin konuştu. HPJ gerillaları olarak Zilan'ın izinde mücadele ettiklerini belirten Koçerin Koçer, "Zilan yoldaş bize devrim ruhunu, özgür yaşamı öğretti. Öncelikle Haziran ayında şehit olan tüm yoldaşlarımızı, özellikle bu geçen yıl Zap, Metin, Avaşin, Gare ve Heftanin'de şehit olan yoldaşlarımızı saygı ile anıyorum. Şehitlik bizim için çok kutsal bir mertebedir. Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Bizler her zaman onların takipçisi olacağız. Onların özgür ve bağımsız Kürdistan hayallerini gerçekleştirebilmek için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

PKK'nin öncü kadrolarından Zilan'ın yaptığı fedai eylemin mücadeleci bütün kadınlara ilham olduğunu belirten gerilla Koçerin Koçer konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Büyük komutanımız Zilan yoldaş, Kürt halkının iradesini kırmak ve varlığını yok etmek isteyen tüm güçlere fedai eylemi ile cevap verdi. Zilan yoldaş yaptığı eylemle bize fedakarlığı öğretti. Kadın gerillalar olarak Zilan'ın takipçileriyiz, Kürdistan toprakları için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız."

HALKIMIZ VE KÜRDİSTAN TOPRAKLARI İÇİN BEDEL ÖDÜYORUZ

Konuşmasının devamında şehitlere nasıl sahip çıkılması gerektiğine değinen Koçerin Koçer, "Heval Zilan'ın şehadetinden sonra binlerce Zilan oldu. Biz kadın gerillalar olarak Zilan'ı yaşatmaya devam edeceğiz. Zilan yoldaş, eylemi ile yaşamını güzelleştirdi ve bizlere direniş mirasını bıraktı. Bizler 'Zilan benim komutanımdır' diyen Rêber Apo'yu esas alıyoruz. Attığımız her adım, her başarı şehitlerimizin intikamıdır.

Düşman şu anda Zap, Metina ve Avaşin'de Kürdistan gerillalarına saldırıyor. Düşman bilsin ki, ne kadar saldırırsa saldırsın, ne yaparsa yapsın, gerillaların iradesini kıramaz. İşgalcilere karşı sessiz kalmayacağız. Attığımız her adımı, halkımız, toprağımız ve önderliğimiz için atıyoruz. Bunun için mücadele ediyor ve direniyoruz. Onlar için bedel ödüyoruz ve yaşıyoruz. Düşmanın saldırılarla halkımıza baskı yapmasına izin vermeyeceğiz. Kürt halkının kimliği için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HPJ gerillası Koçerin Koçer, konuşmasının sonunda, başta anneler ve gençler olmak üzere Kürt halkının mücadelesinin onlarda büyük bir güç ve moral yarattığını belirterek, "Gerillalar olarak her zaman halkın arkasında duracağız ve direneceğiz. Bir gerilla olarak Önder Apo'nun özgürlüğünü garanti altına almak, Kürdistan işgaline son vermek ve Kürt halkını düşmana karşı korumak için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.