Ankara-Hewlêr hattında ‘yeni operasyon’ hazırlığı!

İşgalci Türk rejiminin Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik yeni işgal operasyonları planladığı iddia edildi. Maxmur ve Şengal’e yönelik baskıların da arttırılmasının planlandığı belirtiliyor.

Mezopotamya Ajansı’na göre Türk ordusu, Güney Kürdistan’a yönelik “özel bir operasyon” hazırlığı içerisinde bulunuyor.

Ajans, bu iddiasını yere kaynaklara dayandırdı. Buna göre işgalci ordu Şemdinli'nin Derecik beldesine çok sayıda korucunun da aralarında bulunduğu asker ve mühimmat sevkiyatı yaptı.

Sınıra kaydırılan askerlerin Hewler'in (Erbil) Soran ilçesine bağlı Barzan bölgesini hedef alan “özel operasyon” planladığı belirtiliyor.

Operasyonun hedefinin Xakurkê ve Xinêrê arasında bulunan Goşinê bölgesini işgal ederek yerleşmek.

Paralel olarak Rojava'ya da bir saldırının planlandığı belirtiliyor. Rojava'nın Girê Spî kentiyle sınırı olan Urfa'nın Akçakale ilçesine uzun bir süredir yapılan asker yığınak, bu saldırı planı ile bağlantılandırılıyor. MA, iki operasyonun da eşzamanlı yapılacağını belirtti.

MAXMUR VE ŞENGAL’E BASKILAR ARTTI

Aynı habere göre Hewler Türkiye Başkonsolosluğu’nun ajan faaliyetlerde bulunan çalışanlarına yönelik saldırının gerekçe gösterilerek, Maxmur ve Şengal’e baskıların arttırılması da öngörülüyor.

Ankara rejminin, Hewlêr yönetimi ile görüşerek, “baskıyı arttırma” kararı alındığı belirtiliyor. Türk konsolosluğunu hedef alan eylemin ardından Maxmurlu birçok kişinin gözaltına alınması ve sorgulanmasının da bu görüşme çerçevesinde olduğu ifade ediliyor.

ŞELADIZÊ’DE ÜÇ TEPE İŞGALCİYE VERİLDİ

Öte yandan ANF Sorani servisinin geçtiği habere göre KDP güçleri Duhok’un Amediyê ilçesine bağlı Şêladızê beldesinde Mirwasye ve Kepki Kejwê tepelerini de boşaltarak Türk askerlerine teslim etti.

Geçen hafta da Şêladızê bölgesindeki Rebia tepesi ile Sire beldesinde bulunan bir tepeyi işgalcilere teslim edilmişti.

KDP’nin Türk askerlerini bölge halkının öfkesinden korumak amacıyla Şêladızê ile Dêrelok arasında askeri araçlar için kaçak yol yaptığı da belirtiliyor. Yol yapımında kullanılan araçların Türkiye’den getirildiği ve araçları sürenlerin de KDP’li oldukları ifade ediliyor.