ANF, Efrin’de öldürülen çetelerin listelerine ulaştı

ANF, hem Türk devlet yetkilileri hem de Türk medyası gizlemek için özel bir çaba sarf ettiği, Efrin savaşında öldürülen DAİŞ-El Kaide devşirmesi çetelerin listelerine ulaştı. Listeye göre sadece ilk 10 günde Halep nüfusuna kayıtlı 103 çetenin öldürüldü.

Türkiye devletinin Efrin'e yönelik saldırıları 31'inci gününe girdi. İşgalci Türk ordusu ve ÖSO adı altında desteklediği DAİŞ-El Kaide çeteleri, Demokratik Suriye Güçleri'nin(QSD) Efrin halkları ile beraber oluşturduğu "Çağın Direnişi" karşısında tarihsel bir hezimet yaşıyor.

Çağın direnişçileri, TSK ve ÖSO çetelerine ağır darbeler vururken, yaşanan kayıplar ise kamuoyunda gizleniyor. Hem Türk devlet yetkilileri hem de Türk medyası bu konuda özel bir çaba sarfederken, ANF, Efrin savaşında öldürülen DAİŞ-El Kaide devşirmesi ÖSO çetelerinin listelerine ulaştı.

Halep'ten İdlip'e oradan Ezaz'a kadar birçok yerden gruplar şeklinde hazırlanan listelerde Efrin'de ölen ve yaralananların; isimleri, soy isimleri, doğum tarihleri, anne, baba isimleri ve doğum tarihleri ile ikamet ettiği kentler yazılı.

İLK 10 GÜNDE HALEP NÜFUSUNA KAYITLI 103 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıların 10'uncu gününde hazırlanan listede sadece Halep nüfusuna kayıtlı 103 kayıp bulunuyor. İdlip, Ezaz, Cerablus ve Bab'dan getirilen çete grupların listeleri ayrı tutuluyor. QSD'ye karşı savaştırılan bu ilk grupların neredeyse hepsinin öldürüldüğü belirtilirken, Efrin'de ölen Türk askerlerinin ise cephelerde bulunanlardan gizlenerek, listelerinin tutulduğu aktarılıyor.

Yine QSD karşısında ağır kayıp alan çete gruplarından bir kısmının savaşamadığı için cephelerden kaçtığı bildirilirken, MİT'in ise Türkiye'de bulunan mülteci kamplarında Efrin'e saldırması için eleman devşirmeye çalıştığı öğrenildi. Özellikle Kilis ve Antep gibi yerlerde bulunan mülteci kamplarında bu durumun yaşandığı ifade edilirken, Efrin cephelerine savaştırılmak için getirilenlere ise 100 dolar verildiği belirtiliyor.

ANF’nin ulaştığı ve Efrin'deki çatışmalarda öldürülen bazı DAİŞ-El Kaide devşirmesi ÖSO çetelerinin isimlerini Türkçeye çevirdik. Listenin orijinal hali ise aşağıda verilmiştir.

İşte Efrin’e saldırıda öldürülen bazı çetelerin isimleri:

1-Mistefa Ebduleziz

Doğum tarihi: 1985/Halep

Baba adı: Mihemed

Anne adı: Cemile

2- Mehmud Şêx

Doğum tarihi:1988/Halep

Baba adı: Şahot

Anne adı: Suat

3- Eli El Ömer

Doğum tarihi: 1975/Halep

Baba adı: Eluş

Anne adı: Samiya

4-Malik Hemdoş

Doğum tarihi: 1995/Halep

Baba adı: Ebdurahman

Anne adı: Semira

5-Mistefa Şema

Doğum tarihi:1991/Halep

Baba adı: Ebdulkadir

Anne adı: Xalîya

6-Casim El Eli

Doğum tarihi:1975/Halep

Baba adı: Mistefa

Anne adı: Eli

7- Ehmed Cuma

Doğum tarihi:1985/Halep

Baba adı: Mihemed

Anne adı: Fatima

8- Nidal Bozo

Doğum tarihi:1991/Halep

Baba adı: Eydo,

Anne adı: Huda

9-Mihemed Henan

Doğum tarihi:1996/Halep

Baba adı: Ebdo, anne adı: Fatima

10- Mihemed Feyhan,

Doğum tarihi:1985/Halep

Baba adı:Cemal

Anne adı: Meryem